Kabirova polívka s mrkví a zázvorem.

Kabirova polívka s mrkví a zázvorem.

Jestli jsem někdy byl v kuchyni příjemně překvapen, tak dneska. Při čtení tohoto receptu jsem totiž dostal husí kůži a pod vousama mi znělo tiché BRRRR. Ale pak jsem ochutnal a zařazuju tuhle polívku do mýho myšího receptáře. Nikdy nedejte na prvni dojem...

Pro co je nutné doběhnout do krámu: 1 cibule, 1/2 kg mrkve, kořen zázvoru, dvě zeleninové kostky vývaru (nebo si udělejte vlastní), stroužek česneku, olivový olej a jednu zakysanou smetanu. Druhou zakysanou mám v zádech. Jednak abych držel na focení a jednak, kdyby jedna byla málo. Pro co je nutné doběhnout do krámu: 1 cibule, 1/2 kg mrkve, kořen zázvoru, dvě zeleninové kostky vývaru (nebo si udělejte vlastní), stroužek česneku, olivový olej a jednu zakysanou smetanu. Druhou zakysanou mám v zádech. Jednak abych držel na focení a jednak, kdyby jedna byla málo.

Cibuli nakrájejte a poduste na olivovém oleji do zlatova. Cibuli nakrájejte a poduste na olivovém oleji do zlatova.

Pak nakrájejte mrkev na kolečka a nezapomeňte na pleťové masky. Pak nakrájejte mrkev na kolečka a nezapomeňte na pleťové masky.

Zázvor oloupejte a nakrájejte. Teda ten měl říz... Zázvor oloupejte a nakrájejte. Teda ten měl říz...

Zázvoru jsem nakrájel asi dvě vrchovaté polévkové lžíce. Zázvoru jsem nakrájel asi dvě vrchovaté polévkové lžíce.

Jakmile byla cibule zlatá (v myší řeči - už se to začalo přismahávat), tak jsem přidal mrkev a nechal dusit. Jakmile byla cibule zlatá (v myší řeči - už se to začalo přismahávat), tak jsem přidal mrkev a nechal dusit.

Zalil jsem to cca litrem vody a nechal jsem to přivést k varu. Zalil jsem to cca litrem vody a nechal jsem to přivést k varu.

Šoupněte tam dvě kostky zeleninového vývaru. Šoupněte tam dvě kostky zeleninového vývaru.

Hrnec přiklopte a mezitím jak budete čekat než mrkev změkne, tak nahřejte a natáhněte záda. Hrnec přiklopte a mezitím jak budete čekat než mrkev změkne, tak nahřejte a natáhněte záda.

Jakmile je mrkev měkká, přidejte zázvor a česnek a vše rozmixujte. Poté přidejte kelímek smetany. No a pak příjde fáze: trocha soli, trocha pepře, možná trochu smetany nebo naopak rozředit - to musí každý sám...podle chuti. Jakmile je mrkev měkká, přidejte zázvor a česnek a vše rozmixujte. Poté přidejte kelímek smetany. No a pak příjde fáze: trocha soli, trocha pepře, možná trochu smetany nebo naopak rozředit - to musí každý sám...podle chuti.

A už jsem to servíroval....to Vám řeknu, to je dobrota. Myslím, že je to momentálně můj favorit a posouvá dýňovou polívku na druhé místo. A už jsem to servíroval....to Vám řeknu, to je dobrota. Myslím, že je to momentálně můj favorit a posouvá dýňovou polívku na druhé místo.

Pozval jsem i Wůdyho. Nedokázal jsem mu vysvětlit, že nohy na stůl nepatří - aspoň když se fotí. Ale nedal si říct... Pozval jsem i Wůdyho. Nedokázal jsem mu vysvětlit, že nohy na stůl nepatří - aspoň když se fotí. Ale nedal si říct...

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Fotokabir

Nelidské fotopříběhy ze všech koutů a děr světa. Příběhy a reportáže, to je "Fotokabir".

Smích a pláč jsou nejcennější majetek živého člověka. Jan Werich

10.4.2014 Citáty

WebTop100