Bohatý salát á la pejsek a kočička.

Bohatý salát á la pejsek a kočička.

Aneb dáme do toho všechno, co máme rádi. Ale nebojte, střevní kolika nehrozí, protože recept vymyslel Jamie Oliver a je to překrásná souhra chutí!

Na dvě porce se vezmou:
2 vajíčka
půlka brokolice
jedny ančovičky
krajíc chleba
tři stroužky česneku
lžíce vinného octa
lžíce medu
lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice
lžička chilli pasty (nebo si můžete nasekat jednu chilli papričku, ale nesahejte si pak na obličej, jinak vás přejde chuť k jídlu) Na dvě porce se vezmou:
2 vajíčka
půlka brokolice
jedny ančovičky
krajíc chleba
tři stroužky česneku
lžíce vinného octa
lžíce medu
lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice
lžička chilli pasty (nebo si můžete nasekat jednu chilli papričku, ale nesahejte si pak na obličej, jinak vás přejde chuť k jídlu)

Nejdřív si chleba natrháte na malý kousky. 
Nebo, jste-li geometricky založení, můžete ho i nakrájet. Nejdřív si chleba natrháte na malý kousky.
Nebo, jste-li geometricky založení, můžete ho i nakrájet.

Pak si rozpálíte olej na pánvičce... Pak si rozpálíte olej na pánvičce...

...a chleba orestujte do zlatova, jakoby malý topinky. ...a chleba orestujte do zlatova, jakoby malý topinky.

A to se dá pak na stranu, protože se to bude potřebovat až nakonec. A to se dá pak na stranu, protože se to bude potřebovat až nakonec.

Pak si dáte vařit osolenou vodu a mezitím si nakrájíte brokolici. Pak si dáte vařit osolenou vodu a mezitím si nakrájíte brokolici.

S brokolicí tentokrát není žádný párání, nakrájí se i s košťálem takhle. S brokolicí tentokrát není žádný párání, nakrájí se i s košťálem takhle.

Vařit ji nemusíte dlouho, pár minut stačí, aby byla pořád trochu křupavá. Vařit ji nemusíte dlouho, pár minut stačí, aby byla pořád trochu křupavá.

Když je hotová, pod hrncem ani nevypínejte oheň. Brokolici vyndejte... Když je hotová, pod hrncem ani nevypínejte oheň. Brokolici vyndejte...

...a do tý samý vody dejte vařit vajíčka.
Nemusí být úplně na tvrdo, dejte jim 6-7 minut. ...a do tý samý vody dejte vařit vajíčka.
Nemusí být úplně na tvrdo, dejte jim 6-7 minut.

Akorát čas na přípravu dresinku: To je ten vinný ocet, hořčice, med a chilli. Akorát čas na přípravu dresinku: To je ten vinný ocet, hořčice, med a chilli.

Zamíchejte a ochutnejte, jestli vám to takhle chutná.
Jestli ne, přidávejte ingredience. 
Přiměřeně... přiměřeně... přiměřeně... Zamíchejte a ochutnejte, jestli vám to takhle chutná.
Jestli ne, přidávejte ingredience.
Přiměřeně... přiměřeně... přiměřeně...

Hotová vajíčka dáme chladit do studený vody. Hotová vajíčka dáme chladit do studený vody.

A pak už to jde rychle: Česnek se nakrájí na plátky... A pak už to jde rychle: Česnek se nakrájí na plátky...

...ty se dají restovat na olej... ...ty se dají restovat na olej...

...počká se, až budou do zlatova... ...počká se, až budou do zlatova...

...a přidá se k nim brokolice.
S tou se to restuje ještě asi pět minut, aby trochu nazlátla. ...a přidá se k nim brokolice.
S tou se to restuje ještě asi pět minut, aby trochu nazlátla.

Mezitím si můžete nakrájet ančovičky.
Bacha, jsou slaný jako čert, takže zvažte podle vlastní chuti, kolik jich tam chcete.
A pokud tím plánujete krmit děti, nahraďte ančovičky tuňákem, ať se vám mláďata nešklebí ;) Mezitím si můžete nakrájet ančovičky.
Bacha, jsou slaný jako čert, takže zvažte podle vlastní chuti, kolik jich tam chcete.
A pokud tím plánujete krmit děti, nahraďte ančovičky tuňákem, ať se vám mláďata nešklebí ;)

Já teda ančovičky k smrti rád. Takže jsem si dopřál. Já teda ančovičky k smrti rád. Takže jsem si dopřál.

No a pak už jen dáte na talíř  brokolici s česnekem z pánve, posypete chlebovými krutony a ančovičkami, navrch dáte vajíčka, zalijete dresinkem a máte prima večeři! 
Tak dobrou chuť ;) No a pak už jen dáte na talíř brokolici s česnekem z pánve, posypete chlebovými krutony a ančovičkami, navrch dáte vajíčka, zalijete dresinkem a máte prima večeři!
Tak dobrou chuť ;)

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100