Dobře naložený Kabir a hermelín

Dobře naložený Kabir a hermelín

Tuhle jsem vzadu ve špajzu vyštrachal takovou tu patentní sklenici a okamžitě jsem se rozhodl neodkladně nakládat. A co? Nakládačky? Utopence? Pche, když nakládá myš, tak jedině hermelín!

Vsadil jsem na tutovku - Kluky v akci. Podle jejich nákupního seznamu jsem si připravil:
čtyři hermelíny (a praštil jsem se přes kapsu a koupil smetanový)
čtyři cibule
pět stroužků česneku
bobkový list, nové koření
ajvar (to je taková balkánská zeleninová dobrota, bejvá u kečupů)
slunečnicovej olej 
a tu patentní sklenici Vsadil jsem na tutovku - Kluky v akci. Podle jejich nákupního seznamu jsem si připravil:
čtyři hermelíny (a praštil jsem se přes kapsu a koupil smetanový)
čtyři cibule
pět stroužků česneku
bobkový list, nové koření
ajvar (to je taková balkánská zeleninová dobrota, bejvá u kečupů)
slunečnicovej olej
a tu patentní sklenici

Jo a taky nakládaný feferonky.
A taky jsem si vzal zástěru. Dvounožci prej: "A nechceš si sundat tu mikinu, Kabire? Nebude ti horko?" 
"Kdybych si ji chtěl sundat, už bych ji měl dávno sundanou, neasi...!" prohlásil jsem důležitě a šel vařit. Jo a taky nakládaný feferonky.
A taky jsem si vzal zástěru. Dvounožci prej: "A nechceš si sundat tu mikinu, Kabire? Nebude ti horko?"
"Kdybych si ji chtěl sundat, už bych ji měl dávno sundanou, neasi...!" prohlásil jsem důležitě a šel vařit.

Nakrájel jsem cibuli na takový jakoby měsíčky. Nakrájel jsem cibuli na takový jakoby měsíčky.

Česnek jsem nakrájel na plátky. Česnek jsem nakrájel na plátky.

Hermelíny jsem rozkrojil napůl a napůl, na takový půlkolečka.
A začal jsem se u toho nějak potit. Hermelíny jsem rozkrojil napůl a napůl, na takový půlkolečka.
A začal jsem se u toho nějak potit.

Pak jsem na každou druhou půlku nandal lžičkou ajvar.
Fuj, mně je u toho vaření vedro... Pak jsem na každou druhou půlku nandal lžičkou ajvar.
Fuj, mně je u toho vaření vedro...

A pak už jsem nakládal: Trochu cibule, trochu česneku, bobkovej lístek a pár kuliček novýho koření, šup tam hermelíny a přidat feferonku... A pak už jsem nakládal: Trochu cibule, trochu česneku, bobkovej lístek a pár kuliček novýho koření, šup tam hermelíny a přidat feferonku...

No a takhle jsem tam dělal jednu vrstvu za druhou a to už jsem byl zpocenej jako myš, ale hrdost mi nedovolila odložit si a přiznat, že... atakdál, znáte to. No a takhle jsem tam dělal jednu vrstvu za druhou a to už jsem byl zpocenej jako myš, ale hrdost mi nedovolila odložit si a přiznat, že... atakdál, znáte to.

Když jsem měl naložíno, zalil jsem to olejem až nahoru. Když jsem měl naložíno, zalil jsem to olejem až nahoru.

Tak, hotovo. Patentně uzavřeno a teďka už se to jen šoupne na pár dní do ledničky.
A já jsem tak rozhicovanej, že si tam na chvíli zalezu taky. Nenápadně... Tak, hotovo. Patentně uzavřeno a teďka už se to jen šoupne na pár dní do ledničky.
A já jsem tak rozhicovanej, že si tam na chvíli zalezu taky. Nenápadně...

Vydržel jsem čekat čtyři dny! 
Vyndal jsem sklenici z ledničky, chvíli kolem ní obdivně skákal, pak jsem ji opatrně ve dřezu otevřel (olej, kdyby náhodou něco...) Vydržel jsem čekat čtyři dny!
Vyndal jsem sklenici z ledničky, chvíli kolem ní obdivně skákal, pak jsem ji opatrně ve dřezu otevřel (olej, kdyby náhodou něco...)

A pak už jsem jen dlabal a chválil se, jakej jsem prvotřídní nakladač!
Zkuste to taky, je to lahoda! Dobrou chuť ;) A pak už jsem jen dlabal a chválil se, jakej jsem prvotřídní nakladač!
Zkuste to taky, je to lahoda! Dobrou chuť ;)

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100