Frodův snadný švestkoláč

Frodův snadný švestkoláč

Ahoj Kabire. Tuhle jsme byli s dvounožkou v kavárně a já nad koláčem povídám: „Vo co že umim lepší!“ A ona na to: „A vo co že ne!“

Přitom je to brnkačka. Tak jsem natrhal švestky a dal se do toho. Přitom je to brnkačka. Tak jsem natrhal švestky a dal se do toho.

Nejdřív jsem vzal:
250g hladké mouky
50 g škrobu
100 g cukru
150 g tuku
1 vajíčko
sůl
1 lžíci prášku do pečiva
a trochu mléka
Nejdřív jsem vzal:
250g hladké mouky
50 g škrobu
100 g cukru
150 g tuku
1 vajíčko
sůl
1 lžíci prášku do pečiva
a trochu mléka

Všechno jsem to hňahňal tak dlouho, až jsem z toho uhňahňal těsto. Všechno jsem to hňahňal tak dlouho, až jsem z toho uhňahňal těsto.

Tím jsem potom vyložil formu. Musel jsem ho vyválet a nenašel jsem váleček, ale operativně jsem použil láhev od Cideru. Dobrý, ne?
Pak jsem to dal na chvíli odpočinout do ledničky.
Tím jsem potom vyložil formu. Musel jsem ho vyválet a nenašel jsem váleček, ale operativně jsem použil láhev od Cideru. Dobrý, ne?
Pak jsem to dal na chvíli odpočinout do ledničky.

Mezitím jsem vypeckoval švestky a nakrájel jsem si je na čtvrtky. Chvílema mi to sice ujíždělo a vycházely mi pátky, ale nakonec se to povedlo všechno na čtvrtky. Mezitím jsem vypeckoval švestky a nakrájel jsem si je na čtvrtky. Chvílema mi to sice ujíždělo a vycházely mi pátky, ale nakonec se to povedlo všechno na čtvrtky.

A pak jsem to začal skládat na těsto ve formě. A pak jsem to začal skládat na těsto ve formě.

Byl jsem ten den fakt ve formě, takže mi to vyšlo úplně akorát! Byl jsem ten den fakt ve formě, takže mi to vyšlo úplně akorát!

Nakonec jsem si umíchal drobenku, to je mouka:cukr:tuk v poměru 1:1:1.
Myslím, že tahle drobenka byla obzvláště vypečená proto, že jsem ji vyráběl ve festivalovým hrnečku s kamzíkama!
Nakonec jsem si umíchal drobenku, to je mouka:cukr:tuk v poměru 1:1:1.
Myslím, že tahle drobenka byla obzvláště vypečená proto, že jsem ji vyráběl ve festivalovým hrnečku s kamzíkama!

A protože jsem si dal fakt záležet, když jsem ji drobil na koláč. A protože jsem si dal fakt záležet, když jsem ji drobil na koláč.

Pak jsem chvilku machroval a kroutil s knoflíkama na troubě, aby dvounožka viděla, jak jsem v kuchyni zdatnej. Pak jsem chvilku machroval a kroutil s knoflíkama na troubě, aby dvounožka viděla, jak jsem v kuchyni zdatnej.

Nastavil jsem to na 175 stupňů a 25 minut a pravidelně jsem to kontroloval. Nastavil jsem to na 175 stupňů a 25 minut a pravidelně jsem to kontroloval.

No a pak už jsem to jen naservíroval a povídám: „Dejte si, co hrdlo ráčí!“
A víš co? Dvounožka říkala, že odteď už si fakt koláč v kavárně dávat nebude, protože ten můj je nejlepší na světě! 
Tak jsem rád... :) No a pak už jsem to jen naservíroval a povídám: „Dejte si, co hrdlo ráčí!“
A víš co? Dvounožka říkala, že odteď už si fakt koláč v kavárně dávat nebude, protože ten můj je nejlepší na světě!
Tak jsem rád... :)

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100