Hermelínové špízy s fenyklem

Hermelínové špízy s fenyklem

To jsme tuhle kňourali, že se nemůžeme dočkat nějakýho grilování, protože chceme vyzkoušet jeden prima recept na špíz, a pak jsme si řekli: A na co asi máme grilovací pánev, aha?? A dali jsme se do toho.

Suroviny byly jen tři: Hermelín, slanina a fenykl. Suroviny byly jen tři: Hermelín, slanina a fenykl.

Nejdřív jsme si namočili špejle na špízování-grilování. Nejdřív jsme si namočili špejle na špízování-grilování.

Pak jsme rozmontovali fenykl – to se mu prostě jen ufikne spodek a jde to samo. Pak jsme rozmontovali fenykl – to se mu prostě jen ufikne spodek a jde to samo.

A hermelín jsme rozkrájeli na osminky. Frodo, vrať to! A hermelín jsme rozkrájeli na osminky. Frodo, vrať to!

Udělali jsme si takovýhle špízy: Hermelín jsme důkladně zabalili do slaniny, aby při grilování nevytekl (přičemž jsme zjistili, že jsme koupili úplně špatnou slaninu – lepší by bylo koupit tu v dlouhejch úzkejch proužkách), napíchli to na špejli a každej kousek z obou stran zajistili kouskem fenyklu. Udělali jsme si takovýhle špízy: Hermelín jsme důkladně zabalili do slaniny, aby při grilování nevytekl (přičemž jsme zjistili, že jsme koupili úplně špatnou slaninu – lepší by bylo koupit tu v dlouhejch úzkejch proužkách), napíchli to na špejli a každej kousek z obou stran zajistili kouskem fenyklu.

Pak jsme rozpálili kapku olivovýho oleje na pánvi, špízy pomalu opékali a pootáčeli je jak selátko. Pak jsme rozpálili kapku olivovýho oleje na pánvi, špízy pomalu opékali a pootáčeli je jak selátko.

Se salátem a bagetou byly báječný! 
Ale stejně už se těšíme, až si je vyzkoušíme ještě jednou na opravdickým grilu. Já to vidím brzy na nějakej grilovací speciál! 
Se salátem a bagetou byly báječný!
Ale stejně už se těšíme, až si je vyzkoušíme ještě jednou na opravdickým grilu. Já to vidím brzy na nějakej grilovací speciál!

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100