Kabir peče česnek

Kabir peče česnek

Tento recept je velmi vhodný i pro naprosté kuchařské začátečníky. Naopak je velmi nevhodný pro upíry ;)

V poměru Pracnost/Náklady versus Zážitek je tenhle recept naprostá jednička!
Takže jestli do toho jdete se mnou, připravte si česnek, olivovej olej, alobal, nůž, prkýnko a troubu. V poměru Pracnost/Náklady versus Zážitek je tenhle recept naprostá jednička!
Takže jestli do toho jdete se mnou, připravte si česnek, olivovej olej, alobal, nůž, prkýnko a troubu.

Nejdřív dejte zahřívat troubu na asi tak 120-150 stupínků.
Máte? Fajn. A teď oloupeme z česneků takovou tu jakoby papírovou slupku. Nejdřív dejte zahřívat troubu na asi tak 120-150 stupínků.
Máte? Fajn. A teď oloupeme z česneků takovou tu jakoby papírovou slupku.

Takhle vypadá nahatej česnek! Takhle vypadá nahatej česnek!

Nejsem troškař a žhavit troubu kvůli jednomu česneku mi přišlo ujetý, tak jsem si připravil tři velký a pět malejch. Nejsem troškař a žhavit troubu kvůli jednomu česneku mi přišlo ujetý, tak jsem si připravil tři velký a pět malejch.

Dalším krokem je uříznout jim čepici, aby byly odkrojený vršky všech stroužků. Když některý spodní zůstanou pozadu, dokrojte je nožíkem, ju? Dalším krokem je uříznout jim čepici, aby byly odkrojený vršky všech stroužků. Když některý spodní zůstanou pozadu, dokrojte je nožíkem, ju?

A jdeme pracovat s alobalem! 
Je to můj oblíbený materiál, tak jsem si vyrobil pět malých a tři velké čtverce a kosmický uši. A jdeme pracovat s alobalem!
Je to můj oblíbený materiál, tak jsem si vyrobil pět malých a tři velké čtverce a kosmický uši.

Doprostředka čtverce dáte česnek, zakápnete ho olejem... Doprostředka čtverce dáte česnek, zakápnete ho olejem...

...a uděláte takovýhle balíčky. ...a uděláte takovýhle balíčky.

Jestli už touhle dobou nemáte předehřátou troubu, tak
a) ji máte rozbitou
b) nešli jste do pečenejch česneků
c) jste tak trochu sami trouba Jestli už touhle dobou nemáte předehřátou troubu, tak
a) ji máte rozbitou
b) nešli jste do pečenejch česneků
c) jste tak trochu sami trouba

Peče se to hodinu. Já se nemohl dočkat.
Je dopečeno, rozbaleno a krásně to voní! Peče se to hodinu. Já se nemohl dočkat.
Je dopečeno, rozbaleno a krásně to voní!

Jde to krásně vymačkat ven. Co nejde, tomu se pomůže vidličkou. Jde to krásně vymačkat ven. Co nejde, tomu se pomůže vidličkou.

Prej to stačí jenom namazat na toust nebo bagetu a... MŇÁÁÁM, TO JE DOBRÝ!! Prej to stačí jenom namazat na toust nebo bagetu a... MŇÁÁÁM, TO JE DOBRÝ!!

Jenže já jsem perfekcionista, takže jsem to ještě povýšil na pomazánku.
K jednomu velkýmu a jednomu malýmu česneku jsem přidal jednu Lučinu, půl lžičky sušenýho tymiánu a půl lžičky soli. A pořádně jsem to rozžňažňal vidličkou. Jenže já jsem perfekcionista, takže jsem to ještě povýšil na pomazánku.
K jednomu velkýmu a jednomu malýmu česneku jsem přidal jednu Lučinu, půl lžičky sušenýho tymiánu a půl lžičky soli. A pořádně jsem to rozžňažňal vidličkou.

Teda, to bych do česneku nikdy neřekl! Je fakt dobrej.
Tak zdar dílu a dobrou chuť ;) Teda, to bych do česneku nikdy neřekl! Je fakt dobrej.
Tak zdar dílu a dobrou chuť ;)

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100