Kabir zavařuje papriky!

Kabir zavařuje papriky!

Zapomeňte na dýně. Popadněte bačkory a utíkejte ke schránce. Vyndejte letáky a studujte, kde jsou v akci červený papriky. Až pro ně pojedete, tak kupte rovnou i pro sousedku, protože až tenhle recept ochutná, tak to bude chtít zavařit taky.

Budete potřebovat 1 kg červených paprik. Ty rozkrájejte napůl a odsemínkujte. Tohle dělám děsně nerad, tak si přitom vždycky broukám nějakej myší song pod vousy... Budete potřebovat 1 kg červených paprik. Ty rozkrájejte napůl a odsemínkujte. Tohle dělám děsně nerad, tak si přitom vždycky broukám nějakej myší song pod vousy...

Tahle fotka je trochu podpásovka, ale můžu já za to, že mě nohy nenesou? Tahle fotka je trochu podpásovka, ale můžu já za to, že mě nohy nenesou?

Oloupal jsem pár cibulí a kňučel jsem pak ještě čtvrt hodiny. Cibuli jsem nakrájel na kolečka a pak ji hňoucal do sklenic s paprikama. Oloupal jsem pár cibulí a kňučel jsem pak ještě čtvrt hodiny. Cibuli jsem nakrájel na kolečka a pak ji hňoucal do sklenic s paprikama.

To byla síla....Na nálev je potřeba 1 1/3 l vody, 1/2 octa, 1/4 oleje a 2 polévkové lžíce soli. To všechno uvedete do varu. To byla síla....Na nálev je potřeba 1 1/3 l vody, 1/2 octa, 1/4 oleje a 2 polévkové lžíce soli. To všechno uvedete do varu.

Do nálevu přidejte 45 ks cukerínu a nechte ho vychladnout. Mezi tím si můžete třeba jako já sednou do hrnce a trochu se poflákat. Teda než na to někdo příjde... Do nálevu přidejte 45 ks cukerínu a nechte ho vychladnout. Mezi tím si můžete třeba jako já sednou do hrnce a trochu se poflákat. Teda než na to někdo příjde...

Bylo teplo, tak jsem si to vzal ven na studnu. Na dno jsem dal kolečko cibule a pak jsem to pěchoval paprikama, co mi tlapky stačily. Nahoru jsem dal zase jedno kolečko cibule a zavřel jsem to. Nakonec jsem to nechal 5-7 minut vařit. Pak jsem počkal až to trochu vychladlo a sklenice vyndal a poklopil víčkem dolu a nechal do druhého dne v kuchyni na lince. To bylo pak řečí, prý abych to koukal uklidit... Bylo teplo, tak jsem si to vzal ven na studnu. Na dno jsem dal kolečko cibule a pak jsem to pěchoval paprikama, co mi tlapky stačily. Nahoru jsem dal zase jedno kolečko cibule a zavřel jsem to. Nakonec jsem to nechal 5-7 minut vařit. Pak jsem počkal až to trochu vychladlo a sklenice vyndal a poklopil víčkem dolu a nechal do druhého dne v kuchyni na lince. To bylo pak řečí, prý abych to koukal uklidit...

A tohle je výsledek. Asi bych to neměl říkat, ale příjde mi, že se ta fotka povedla. Samozřejmě nemyslím ty papriky. A tohle je výsledek. Asi bych to neměl říkat, ale příjde mi, že se ta fotka povedla. Samozřejmě nemyslím ty papriky.

Byl jsem rád, že mám to zavařování za sebou. Nejsem stavěnej na to, abych tvrdnul u sporáku. Ať si tam příště tvrdne někdo jinej! Byl jsem rád, že mám to zavařování za sebou. Nejsem stavěnej na to, abych tvrdnul u sporáku. Ať si tam příště tvrdne někdo jinej!

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100