Kabirova dobrá bábovka

Kabirova dobrá bábovka

Byla neděle odpoledne, bylo po obědě, ale tak nějak tomu něco chybělo. Začala mě honit mlsná a špajz zel prázdnotou. Šáhnul jsem po své Kabirokuchařce, naslinil prst a nalistoval bábovku.

S čím vším se budete muset vyfotit, než začnete péct: 4 vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr, 3/4 hrnku oleje, 30 dkg cukru, 35 dkg polohrubé mouky, 1 hrnek vlažné vody, 2 lžíce kakaa a špetka soli. S čím vším se budete muset vyfotit, než začnete péct: 4 vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr, 3/4 hrnku oleje, 30 dkg cukru, 35 dkg polohrubé mouky, 1 hrnek vlažné vody, 2 lžíce kakaa a špetka soli.

S formou na bábovku se vyfoťte extra - ať to u ní máte posichrovaný a nešprajcuje se pak při vyklopení. S formou na bábovku se vyfoťte extra - ať to u ní máte posichrovaný a nešprajcuje se pak při vyklopení.

Bílky s polovinou cukru (15 dkg) ušlehat. Šlehal jsem to tak dlouho, než se to začalo lesknout a pak jsem musel protáhnout záda. Bílky s polovinou cukru (15 dkg) ušlehat. Šlehal jsem to tak dlouho, než se to začalo lesknout a pak jsem musel protáhnout záda.

Žloutky a cukr (opět poloviny 15 dkg) jsem taky ušlehal. Tady jsem šlehal tak dlouho až pěna zasvětlala. Žloutky a cukr (opět poloviny 15 dkg) jsem taky ušlehal. Tady jsem šlehal tak dlouho až pěna zasvětlala.

Do ušlehaných žloutků jsem přidal: 3/4 hrnku oleje, ale nééé najednou - hezky pomalu přicmrndávat a mezitím šlehat. Pak jsem přidal 35 dkg polohrubé mouky, prášek do pečiva, vanilkový cukr a šlehal jsem co mi mixer stačil. Během šlehání jsem opět přicmrndával, tentokrát ale vlažnou vodu - asi tak jeden hrnek. Do ušlehaných žloutků jsem přidal: 3/4 hrnku oleje, ale nééé najednou - hezky pomalu přicmrndávat a mezitím šlehat. Pak jsem přidal 35 dkg polohrubé mouky, prášek do pečiva, vanilkový cukr a šlehal jsem co mi mixer stačil. Během šlehání jsem opět přicmrndával, tentokrát ale vlažnou vodu - asi tak jeden hrnek.

Ušlehané žloutky a bílky promíchejte a pokuste se nezapatlat jako já. Ušlehané žloutky a bílky promíchejte a pokuste se nezapatlat jako já.

Těsto jsem pak rozdělil asi tak napůl. Jednu půlku jsem nechal na pokoji a ani jsem se jí nedotkl a do druhé půlky jsem přidal 2 lžíce kakaa a 2 lžíce vody. Těsto jsem pak rozdělil asi tak napůl. Jednu půlku jsem nechal na pokoji a ani jsem se jí nedotkl a do druhé půlky jsem přidal 2 lžíce kakaa a 2 lžíce vody.

Formu jsem vymazal olejem, vysypal strouhankou a šoupnul jsem tam jako první světlejší těsto. Formu jsem vymazal olejem, vysypal strouhankou a šoupnul jsem tam jako první světlejší těsto.

Pak jsem to zalil tmavší částí a trochu to nožem roztahal. Otevřel troubu a strčil jsem to na 180°C asi tak na 30-45 min. Musíte pak do toho píchnout špejlí. Když se to bude na špejli lepit, tak to tam ještě nechte a pokud bude špejle suchá, tak honem vyndat. No a pak byl čas na nádobí a tak jsem pomalu bral čáru. Pak jsem to zalil tmavší částí a trochu to nožem roztahal. Otevřel troubu a strčil jsem to na 180°C asi tak na 30-45 min. Musíte pak do toho píchnout špejlí. Když se to bude na špejli lepit, tak to tam ještě nechte a pokud bude špejle suchá, tak honem vyndat. No a pak byl čas na nádobí a tak jsem pomalu bral čáru.

A protože vždycky tvrdím, že nejsem stavěnej na to, abych trčel u sporáku a hlavně mám strach, že si spálím chlupy, tak jsem zaúkoloval ostatní ať to pohlídají. Vzal jsem holiny a šel na houby. Ať to vyndá někdo jinej. Když jsem přišel a bábovka vystydla, tak jsem jí vyklopil, pocukroval, zapráskal fousama a šel zakrojit. A protože vždycky tvrdím, že nejsem stavěnej na to, abych trčel u sporáku a hlavně mám strach, že si spálím chlupy, tak jsem zaúkoloval ostatní ať to pohlídají. Vzal jsem holiny a šel na houby. Ať to vyndá někdo jinej. Když jsem přišel a bábovka vystydla, tak jsem jí vyklopil, pocukroval, zapráskal fousama a šel zakrojit.

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100