Kabirova jarní zelená Minestrone

Kabirova jarní zelená Minestrone

Hurá, jaro je tu! Poznal jsem to podle toho, že v obchodě už zase mají chřest. Z toho já hrozně rád dělám zelenou Minestrone podle pana Pohreicha, ovšem jeho recept jsem modifikoval (byl jsem línej dělat do ní knedlíčky).

Hele, na tom chřestu netrvám - je jen a jen na vás, co si do ní sami dáte (třeba jestli nemáte rádi chřest nebo si za ty prachy radši koupíte čunku). Minestrone se prostě dělá ze zeleniny, kterou máte rádi a je zrovna k mání, hlavně musí být ČESTVÁ ;)
Takže já si připravil:
100 g čerstvě vyloupaného hrášku (takže jsem koupil čtvrt kila, protože je z něj hodně odpadu)
200 g čerstvých fazolových lusků
jeden svazek zeleného chřestu
jeden svazek jarní cibulky
asi tak třetinu kapustové hlávky, pokud možno tu vnitřní
tři kuřecí nebo zeleninové vývary
dva stroužky česneku
hóóóódně parmazánu, asi tak jeden balíček strouhaný Gran Moravie třeba
a aby to bylo jó zelený, tak ještě čerstvou pažitku a petržel Hele, na tom chřestu netrvám - je jen a jen na vás, co si do ní sami dáte (třeba jestli nemáte rádi chřest nebo si za ty prachy radši koupíte čunku). Minestrone se prostě dělá ze zeleniny, kterou máte rádi a je zrovna k mání, hlavně musí být ČESTVÁ ;)
Takže já si připravil:
100 g čerstvě vyloupaného hrášku (takže jsem koupil čtvrt kila, protože je z něj hodně odpadu)
200 g čerstvých fazolových lusků
jeden svazek zeleného chřestu
jeden svazek jarní cibulky
asi tak třetinu kapustové hlávky, pokud možno tu vnitřní
tři kuřecí nebo zeleninové vývary
dva stroužky česneku
hóóóódně parmazánu, asi tak jeden balíček strouhaný Gran Moravie třeba
a aby to bylo jó zelený, tak ještě čerstvou pažitku a petržel

A jdeme na to: Nadrtíme si česnek a nakrájíme jarní cibulku.
A protože je ta polívka hodně zelená, i u cibulky můžete jít hodně do zelený. A jdeme na to: Nadrtíme si česnek a nakrájíme jarní cibulku.
A protože je ta polívka hodně zelená, i u cibulky můžete jít hodně do zelený.

Já, hrnec a olivový olej. Chápete, žejo? Já, hrnec a olivový olej. Chápete, žejo?

Na oleji si orestujeme cibulku a česnek, jen pár minut do voňava. Na oleji si orestujeme cibulku a česnek, jen pár minut do voňava.

A zalijeme vývarem. A zalijeme vývarem.

Tak a teďka se tam dává jedna po druhý zelenina a začíná se tou nejtvrdší, protože se vaří nejdýl.
Já měl nejtvrdší fazole, takže jsem je nakrájel na asi centimetry a šoupl do hrnce. Tak a teďka se tam dává jedna po druhý zelenina a začíná se tou nejtvrdší, protože se vaří nejdýl.
Já měl nejtvrdší fazole, takže jsem je nakrájel na asi centimetry a šoupl do hrnce.

Pak jsem nakrájel chřest, na stejný kousky, ale nejdřív jsem odřízl asi dva cenťáky dřevnatých konců. Zelenej chřest nemusíte loupat, to je jeho velká výhoda. Pak jsem nakrájel chřest, na stejný kousky, ale nejdřív jsem odřízl asi dva cenťáky dřevnatých konců. Zelenej chřest nemusíte loupat, to je jeho velká výhoda.

Pak tam přišel hrášek. A už je to krásně zelený! Pak tam přišel hrášek. A už je to krásně zelený!

Další pán na holení: Kapusta. Jestli máte celou hlávku, odstraňte tak tři až čtyři vrchní listy a do polívky jich nakrájejte pět až sedm. Další pán na holení: Kapusta. Jestli máte celou hlávku, odstraňte tak tři až čtyři vrchní listy a do polívky jich nakrájejte pět až sedm.

Na takovýhle nudličky, případně fidloprčičky. Na takovýhle nudličky, případně fidloprčičky.

Krása! Zelený je to jak jarní louka, vaří se to asi 20 minut a voní to božsky. Krása! Zelený je to jak jarní louka, vaří se to asi 20 minut a voní to božsky.

Tak ještě pažitku a petržel, nemusí to být moc na drobno, a je hotovo. Tak ještě pažitku a petržel, nemusí to být moc na drobno, a je hotovo.

Jak vidíte, ve správné Minestrone musí vařečka stát! Jak vidíte, ve správné Minestrone musí vařečka stát!

Jestli chcete, můžete...
Moment, zamlžila se mi čočka. Jestli chcete, můžete...
Moment, zamlžila se mi čočka.

Jestli chcete, můžete tam ještě přihodit pár hrstí nudlí. Jestli chcete, můžete tam ještě přihodit pár hrstí nudlí.

A teď to nejlepší: Naložíte polévku na talíř a bohatě ji posypete parmazánem.
Pořádnou závěj!
Prostě boží polívka :) tak dobrou chuť! A teď to nejlepší: Naložíte polévku na talíř a bohatě ji posypete parmazánem.
Pořádnou závěj!
Prostě boží polívka :) tak dobrou chuť!

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100