Kabirova panenka

Kabirova panenka

Ne, nebojte, nezcvokl jsem se a nezačal si hrát s Barbie! Naopak, držím se stále svý vařečky a o víkendu jsem upekl senzační vepřovou bárbínku. Tedáá, panenku!!

Tohle je úplně skvělej recept, protože není složitej, náročnej na čas ani suroviny a zatím jsem nepotkal nikoho, komu by to nechutnalo.
Takže jsem si dal vařit brambory a připravil si jednu panenku, balíček plátkovaný slaniny, citron, tymián, sůl a pepř. Tohle je úplně skvělej recept, protože není složitej, náročnej na čas ani suroviny a zatím jsem nepotkal nikoho, komu by to nechutnalo.
Takže jsem si dal vařit brambory a připravil si jednu panenku, balíček plátkovaný slaniny, citron, tymián, sůl a pepř.

Nejdřív jsem si dal troubu předehřívat na 180 stupňů a pak se šel mrknout panence na zoubek. Nejdřív jsem ji ze všech stran osolil, opepřil, otymiánoval a obalil v nastrouhaný citronový kůře. Nejdřív jsem si dal troubu předehřívat na 180 stupňů a pak se šel mrknout panence na zoubek. Nejdřív jsem ji ze všech stran osolil, opepřil, otymiánoval a obalil v nastrouhaný citronový kůře.

Takhle připravenou jsem ji položil na plátky slaniny, z nichž jsem polovinu sežral, takže jsem rychle musel naproti k vietnamcům ještě pro jedno balení.
Ale to jsou běžné strasti myši v kuchyni, s tím dokážu žít! Takhle připravenou jsem ji položil na plátky slaniny, z nichž jsem polovinu sežral, takže jsem rychle musel naproti k vietnamcům ještě pro jedno balení.
Ale to jsou běžné strasti myši v kuchyni, s tím dokážu žít!

Panenku jsem tou slaninou pořádně obalil. Panenku jsem tou slaninou pořádně obalil.

A jelikož jsem nedůvěřivá myš, zaaretoval jsem to celý radši nití.
Jeden nikdy neví, sichr je sichr, pozdě bycha honit... no znáte to, když se pak rozčilujete nad pánví, žejo. A jelikož jsem nedůvěřivá myš, zaaretoval jsem to celý radši nití.
Jeden nikdy neví, sichr je sichr, pozdě bycha honit... no znáte to, když se pak rozčilujete nad pánví, žejo.

Rozpálil jsem olej na grilovací pánvi a zabalenou panenku pěkně ze všech stran opekl. Rozpálil jsem olej na grilovací pánvi a zabalenou panenku pěkně ze všech stran opekl.

Jakmile byla opečená, hodil jsem ji do pekáčku a šoupl ji do tý předehřátý trouby. Byl to takovej fofr, že i fotka je rozmazaná! Jakmile byla opečená, hodil jsem ji do pekáčku a šoupl ji do tý předehřátý trouby. Byl to takovej fofr, že i fotka je rozmazaná!

Po dvaceti minutách jsem vypnul troubu a vyndal panenku.
Byla krásná, ta panenka, hotová Miss! Po dvaceti minutách jsem vypnul troubu a vyndal panenku.
Byla krásná, ta panenka, hotová Miss!

Nakrájel jsem ji na plátky, naložil na talíř s bramborama a šlo se ke stolu.
No jistěžé! Samá chvála a gratulace! 
...jsem zas jednou zabodoval ;) Nakrájel jsem ji na plátky, naložil na talíř s bramborama a šlo se ke stolu.
No jistěžé! Samá chvála a gratulace!
...jsem zas jednou zabodoval ;)

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100