Kabirova pomerančová ryba

Kabirova pomerančová ryba

Musím tedy sebekriticky přiznat, že jsem to tentokrát dost zpackal. Ale byla to moje vina, recept za to nemůže, tak vám ukážu, jak jsem to vařil, a upozorním vás na kopance, který se mi u toho povedly. Chjo...

Potřeboval jsem hlavně pomeranč a rybu. Vsadil jsem na platýze. Potom cuketu a lilek, deci pomerančovýho džusu, rýži, mraženou zeleninku, jednu červenou cibuli, sůl, pepř a něco zelenýho, třeba rozmarýn. Potřeboval jsem hlavně pomeranč a rybu. Vsadil jsem na platýze. Potom cuketu a lilek, deci pomerančovýho džusu, rýži, mraženou zeleninku, jednu červenou cibuli, sůl, pepř a něco zelenýho, třeba rozmarýn.

Nejdřív jsem dal naložit rybu. To se do krabičky nalije džus, nakrájí se tam pomeranč na kostičky, osolí se to a opepří a pak se v tom ta rybka nechá plavat hodinu v ledničce. Nejdřív jsem dal naložit rybu. To se do krabičky nalije džus, nakrájí se tam pomeranč na kostičky, osolí se to a opepří a pak se v tom ta rybka nechá plavat hodinu v ledničce.

Pak jsem nakrájel lilek, cuketu a cibuli na větší kusy. Cibule byla tentokrát jen jedna, tak jsem ji zvládl sám. Teda, nějaká ta slzička ukápla, to jo... Pak jsem nakrájel lilek, cuketu a cibuli na větší kusy. Cibule byla tentokrát jen jedna, tak jsem ji zvládl sám. Teda, nějaká ta slzička ukápla, to jo...

Zeleninu jsem dal do pekáčku, přihodil tam rozmarýn, zakápl olivovým olejem a dal to péct na 180 stupňů.
A tady nastala první chyba. Zapomněl jsem totiž na sůl!! Zeleninu jsem dal do pekáčku, přihodil tam rozmarýn, zakápl olivovým olejem a dal to péct na 180 stupňů.
A tady nastala první chyba. Zapomněl jsem totiž na sůl!!

Po půl hodince jsem to promíchal a na sůl i nadále ani nevzdechl. 
A teď, prosímvás: Podle receptu se nahoru na to dá ta ryba s kousky pomeranče a nechá se to péct ještě půl hodiny. Já to tak udělal a myslím, že kdo tu rybu hodí na pánev a zeleninu dopeče samotnou, udělá líp ;) Po půl hodince jsem to promíchal a na sůl i nadále ani nevzdechl.
A teď, prosímvás: Podle receptu se nahoru na to dá ta ryba s kousky pomeranče a nechá se to péct ještě půl hodiny. Já to tak udělal a myslím, že kdo tu rybu hodí na pánev a zeleninu dopeče samotnou, udělá líp ;)

Pak jsem si uvařil rýži a na oleji osmahl mraženou mrkvičku, hrášek a kukuřici, aby ta rýže byla barevnější. No jo, jenže to, že jsem tu rejži rozvařil skoro na kaši, už to nezachránilo. Prostě se mi ten den ne a nedařilo... Pak jsem si uvařil rýži a na oleji osmahl mraženou mrkvičku, hrášek a kukuřici, aby ta rýže byla barevnější. No jo, jenže to, že jsem tu rejži rozvařil skoro na kaši, už to nezachránilo. Prostě se mi ten den ne a nedařilo...

No a takhle to dopadlo! Hezký na pohled, zdravý a když se vám to nepodaří zmatlat tak jako mně, tak i dobrý! 
No jo, no, i myštr kuchař se utne... Ještě že měli všichni takovej hlad, že jim to ani nepřišlo.
Tak příště si dáme něco sýrovýho, to se mi povede vždycky!
No a takhle to dopadlo! Hezký na pohled, zdravý a když se vám to nepodaří zmatlat tak jako mně, tak i dobrý!
No jo, no, i myštr kuchař se utne... Ještě že měli všichni takovej hlad, že jim to ani nepřišlo.
Tak příště si dáme něco sýrovýho, to se mi povede vždycky!

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100