Kabirova špenátová polívka

Kabirova špenátová polívka

To je samá sekaná, uzený a sladký a co takhle něco zdravého a ekonomického zase jednou? Neváhal jsem a už jsem za sebou táhnul svazek špenátu ze skleníku. Věděli jste, že špenát je z čeledi laskavcovitých? Já teda ne. Každopádně to zní laskavě, tak to přece nemůže chutnat špatně.

Vůbec se ve skleníku nežinýrujte a narvěte celou misku špenátu. Pak se stavte ve sklepě ještě pro česnek a v lednici pro smetanu. Vůbec se ve skleníku nežinýrujte a narvěte celou misku špenátu. Pak se stavte ve sklepě ještě pro česnek a v lednici pro smetanu.

Do osolené vroucí vody dejte na dvě minuty spařit opraný špenát. Do osolené vroucí vody dejte na dvě minuty spařit opraný špenát.

Bude na vás chvíli hrát, že je úplně uvadlej, zničenej a přešlej, ale nenechte se obměkčit. Bude na vás chvíli hrát, že je úplně uvadlej, zničenej a přešlej, ale nenechte se obměkčit.

Špenát po dvou minutách rozmixujte. Nemusím vám popisovat, jak byl ten hrnec horkej a jak jsem špenát díky mixéru sundaval ještě dneska ráno z dlaždic. Špenát po dvou minutách rozmixujte. Nemusím vám popisovat, jak byl ten hrnec horkej a jak jsem špenát díky mixéru sundaval ještě dneska ráno z dlaždic.

Přidejte česnek a nechte pět minut vařit. Potom zahustěte a chvilku povařte. Já jsem to zahustil kukuřičným škrobem (2 vrchovaté lžíce kukuřičného škrobu s trochou vody). No a máte skoro vyhráno.... Přidejte česnek a nechte pět minut vařit. Potom zahustěte a chvilku povařte. Já jsem to zahustil kukuřičným škrobem (2 vrchovaté lžíce kukuřičného škrobu s trochou vody). No a máte skoro vyhráno....

Přišlo mi to moc zelený, tak jsem si to radši vylepšil... Přišlo mi to moc zelený, tak jsem si to radši vylepšil...

dal jsem si tam trochu smetany, aby to bylo jemnější. dal jsem si tam trochu smetany, aby to bylo jemnější.

No a už jsem volal: ,, Všichni ke stolůůůů a koukejte mi taky někdo přinést lžíci!´´ No a už jsem volal: ,, Všichni ke stolůůůů a koukejte mi taky někdo přinést lžíci!´´

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100