Kabirova uzená kroupová

Kabirova uzená kroupová

a taky Klučičí akční, nutno zdůraznit, protože jsem zase vařil podle Filipa a Ondřeje. Počasí je pod psa, saláty stranou, to chce polívku, ve který bude vařečka stát!

Vyrazil jsem na nákup ryze českých surovin:
uzený maso (kluci doporučujou koleno, to neměli, tak vzal jsem krkovici, měla 800g)
dvě měnší mrkve
jeden menší pórek
stonek řapíkatýho celeru
dvě malý cibulky
dva bobkový listy
pažitku
a hrnek krup Vyrazil jsem na nákup ryze českých surovin:
uzený maso (kluci doporučujou koleno, to neměli, tak vzal jsem krkovici, měla 800g)
dvě měnší mrkve
jeden menší pórek
stonek řapíkatýho celeru
dvě malý cibulky
dva bobkový listy
pažitku
a hrnek krup

Nejdřív jsem dal vařit uzený. 
Vonělo tak strašně krásně, že jsem se až divil, že už mě ty naše kočky dávno neobklíčily a neoloupily. Nejdřív jsem dal vařit uzený.
Vonělo tak strašně krásně, že jsem se až divil, že už mě ty naše kočky dávno neobklíčily a neoloupily.

Ha! Už jsou tady! Máš smůlu, kotě, pokličku zvednout neumíš, takže je to před tebou v bezpečí.
Maso se vařilo asi hodinu. Prostě: Musí být měkký a vývar silný! Ha! Už jsou tady! Máš smůlu, kotě, pokličku zvednout neumíš, takže je to před tebou v bezpečí.
Maso se vařilo asi hodinu. Prostě: Musí být měkký a vývar silný!

Načež jsem vzal kroupy, propláchl je a dal je namáčet na hodinku do vody. Načež jsem vzal kroupy, propláchl je a dal je namáčet na hodinku do vody.

Pak jsem vzal cibuli, pórek, mrkev a řapíkatej celer a napidlal to na jemno. Pak jsem vzal cibuli, pórek, mrkev a řapíkatej celer a napidlal to na jemno.

Ne, nejdu šermovat, ani to není obrana proti kočkám. Ne, nejdu šermovat, ani to není obrana proti kočkám.

Uběhla totiž hodina, tak jsem kroupy znovu propláchl a zcedil. Uběhla totiž hodina, tak jsem kroupy znovu propláchl a zcedil.

Maso jsem vyndal z vývaru a koukal, kam bych ho odložil, aby bylo v bezpečí před kočkama.
A taky před dvounožcema a v neposlední řadě přede mnou, co si budem povídat. Maso jsem vyndal z vývaru a koukal, kam bych ho odložil, aby bylo v bezpečí před kočkama.
A taky před dvounožcema a v neposlední řadě přede mnou, co si budem povídat.

Rozpustil jsem si trochu másla. Ale můžete i olej. Rozpustil jsem si trochu másla. Ale můžete i olej.

Na to jsem dal osmahnout tu zeleninu a po chvíli přidal kroupy a ještě chvíli restoval. Na to jsem dal osmahnout tu zeleninu a po chvíli přidal kroupy a ještě chvíli restoval.

Pak jsem tam nalil vývar, přihodil bobkový listí, osolil, opepřil a nechal to vařit, dokud kroupy nezměknou. 
Těm mým to trvalo necelou hodinu. Pak jsem tam nalil vývar, přihodil bobkový listí, osolil, opepřil a nechal to vařit, dokud kroupy nezměknou.
Těm mým to trvalo necelou hodinu.

Nejhezčí fáze tohohle receptu: Krájení masa!
Jeden kousek na polívku, jeden do mě. Nejhezčí fáze tohohle receptu: Krájení masa!
Jeden kousek na polívku, jeden do mě.

Když byly kroupy měkký, vyndal jsem bobkový listy, přidal tam maso... Když byly kroupy měkký, vyndal jsem bobkový listy, přidal tam maso...

...a zkusil, jestli v ní vařečka stojí. Stojí! ...a zkusil, jestli v ní vařečka stojí. Stojí!

Polévku jsem podával nadšenému publiku ozdobenou šnytlikem.
Všichni z ní byli u vytržení a shltali ji, načež si obličeje přikryli knížkama a usnuli.
No prostě správný jídlo a správnej program na deštivej den!
Dobrou chuť ;) Polévku jsem podával nadšenému publiku ozdobenou šnytlikem.
Všichni z ní byli u vytržení a shltali ji, načež si obličeje přikryli knížkama a usnuli.
No prostě správný jídlo a správnej program na deštivej den!
Dobrou chuť ;)

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100