Kabirovy kapustové závitky

Kabirovy kapustové závitky

Zapomeňte na horrorový zážitky ze školní jídelny, protože já jsem našel tak dobrej recept, že kapustový závitky vezmete na milost a ještě se budete olizovat za ušima. Vsadíte se? ;)

Takže suroviny:
za á) - kapusta!
jedna petržel
dvě mrkve
dvě cibule
200 g kuskusu
100 g rozinek
půl kila mletého hovězího
tři vajíčka
strouhaný parmezán nebo Gran Moravii (aha! AHA!!)
sůl, pepř a třeba brambory jako přílohu
Tak. Takže suroviny:
za á) - kapusta!
jedna petržel
dvě mrkve
dvě cibule
200 g kuskusu
100 g rozinek
půl kila mletého hovězího
tři vajíčka
strouhaný parmezán nebo Gran Moravii (aha! AHA!!)
sůl, pepř a třeba brambory jako přílohu
Tak.

Nejdřív jsem uvařil spoustu horký vody a zalil jsem kuskus a rozinky. A tím je první část vylepšení závitků odhalena. Když totiž nahradíte rejži kuskusem a přidáte rozinky, vystřelí to závitky o ligu vejš! Nejdřív jsem uvařil spoustu horký vody a zalil jsem kuskus a rozinky. A tím je první část vylepšení závitků odhalena. Když totiž nahradíte rejži kuskusem a přidáte rozinky, vystřelí to závitky o ligu vejš!

Pak jsem nastrouhal mrkev a petržel, protože je to míň práce, než se s tím kudlat nožem, a taky se to pak všechno líp splácá do tý hmoty. Pak jsem nastrouhal mrkev a petržel, protože je to míň práce, než se s tím kudlat nožem, a taky se to pak všechno líp splácá do tý hmoty.

Strouhat cibuli jsem si netroufl, to bych asi probrečel zbytek života. Strouhat cibuli jsem si netroufl, to bych asi probrečel zbytek života.

Orestoval jsem to na oleji... Orestoval jsem to na oleji...

...po chvíli přidal maso, osolil, opepřil a nechal jsem to vychladnout. ...po chvíli přidal maso, osolil, opepřil a nechal jsem to vychladnout.

Pak jsem si nasekal rozinky na malý kousky. Kdybych si koupil normální velikost, asi bych se s tím párat nemusel, ale omylem jsem v krámě sáhl po jakýchsi "jumbo", co byly velký jak sušený švestky, takže jsem si přidělal práci. Chjo. Pak jsem si nasekal rozinky na malý kousky. Kdybych si koupil normální velikost, asi bych se s tím párat nemusel, ale omylem jsem v krámě sáhl po jakýchsi "jumbo", co byly velký jak sušený švestky, takže jsem si přidělal práci. Chjo.

Nasekaný rozinky jsem přidal ke kuskusu a trochu to osolil a naolejoval to olivovým olejem, milá Jůlie. Nasekaný rozinky jsem přidal ke kuskusu a trochu to osolil a naolejoval to olivovým olejem, milá Jůlie.

A když mi zelenina s masem vychladla, smíchal jsem ji s rozinkovým kuskusem, přidal tři vajíčka, zamíchal to a náplň dne byla hotová. A když mi zelenina s masem vychladla, smíchal jsem ji s rozinkovým kuskusem, přidal tři vajíčka, zamíchal to a náplň dne byla hotová.

Pak jsem se vrhnul na kapustu. 
Tu je potřeba rozebrat na jednotlivý listy. 
Naříznout dole u košťálu a o... pa... tr... ně... Pak jsem se vrhnul na kapustu.
Tu je potřeba rozebrat na jednotlivý listy.
Naříznout dole u košťálu a o... pa... tr... ně...

Listy se hodí na dvě minutky do vařící vody, aby zvláčněly. Někdo z nich vyřezává ten tuhej stonek, ale já ne, protože mi chutná nejvíc. Ale když je moc tlustej, aspoň ho trošku seříznu na plocho nožem. Listy se hodí na dvě minutky do vařící vody, aby zvláčněly. Někdo z nich vyřezává ten tuhej stonek, ale já ne, protože mi chutná nejvíc. Ale když je moc tlustej, aspoň ho trošku seříznu na plocho nožem.

Trik v triku: Když uvařené listy rychle zchladíte studenou vodou, udrží si tu krásně svěží zelenou barvu! Trik v triku: Když uvařené listy rychle zchladíte studenou vodou, udrží si tu krásně svěží zelenou barvu!

A jde se balit!
Nejdřív dát trochu nahoru... A jde se balit!
Nejdřív dát trochu nahoru...

...přeložit strany jako klopy... ...přeložit strany jako klopy...

...a zarolovat! ...a zarolovat!

Nasázel jsem je vedle sebe do pekáčku a teď bacha, další vylepšení závitků:
Posypeme je sýrem! 
(To říkám pořád - sýr vylepší úplně všechno!) Nasázel jsem je vedle sebe do pekáčku a teď bacha, další vylepšení závitků:
Posypeme je sýrem!
(To říkám pořád - sýr vylepší úplně všechno!)

Pekly se na 180 asi půl hodinky a náádherně voněly! Pekly se na 180 asi půl hodinky a náádherně voněly!

S brambory s máslem to bylo blaho!
Přeju dobrou chuť :) S brambory s máslem to bylo blaho!
Přeju dobrou chuť :)

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100