Kabirův brokolicový koláč

Kabirův brokolicový koláč

Dneska by to chtělo abrakadabra něco rychlejšího. Popadl jsem svůj myší spižírnovský lexikon, naslinil chlupy na pacce a už jsem listoval, až se od listů prášilo. Pak mi dva listy nečekaně vypadly na zem. Na jednom byl recept na bezinkovou šťávu, což není zrovna teď aktuální a na druhém, na tom co zapadl až za kredenc, tam byl brokolicový koláč. Tak sem s ním...

Asi půlhodiny jsem hledal formu. Nejdříve jsem obvinil všechny členy domácnosti, že ji někdo ukradl. Pak jsem si ale vzpomněl, že jsem ji vlastně půjčil mourovatý Líze od vedle. Když jsem ji konečně dovlekl domů, musel jsem nejdřív natáhnout záda. Asi půlhodiny jsem hledal formu. Nejdříve jsem obvinil všechny členy domácnosti, že ji někdo ukradl. Pak jsem si ale vzpomněl, že jsem ji vlastně půjčil mourovatý Líze od vedle. Když jsem ji konečně dovlekl domů, musel jsem nejdřív natáhnout záda.

Je to jednoduchá rychlovka. Ke startu, připravit, teď! A na startovní čáře už se nám řadí: v bílých barvách 1 tvaroh, v zelených barvách 1 brokolice, 1 kelímek šlehačky nervózně přešlapuje před startovacíma blokama, ve žlutém dresu 2 vajíčka, skrytý talent 1 listové těsto a jako totální outsider celého závodu hrstka strouhaného sýra (vemte co máte zrovna v lednici a čemu je čas se podívat na zub) Je to jednoduchá rychlovka. Ke startu, připravit, teď! A na startovní čáře už se nám řadí: v bílých barvách 1 tvaroh, v zelených barvách 1 brokolice, 1 kelímek šlehačky nervózně přešlapuje před startovacíma blokama, ve žlutém dresu 2 vajíčka, skrytý talent 1 listové těsto a jako totální outsider celého závodu hrstka strouhaného sýra (vemte co máte zrovna v lednici a čemu je čas se podívat na zub)

Už jste někdy v životě obejmuli brokolici? Až se nebude nikdo dívat, tak to zkuste. Už jste někdy v životě obejmuli brokolici? Až se nebude nikdo dívat, tak to zkuste.

Nebojte se jít do kolen a rozviňte těsto jako peršan z obýváku. Nebojte se jít do kolen a rozviňte těsto jako peršan z obýváku.

Formu jsem vyložil papírem na pečení a listovým těstem. Formu jsem vyložil papírem na pečení a listovým těstem.

Smíchal jsem všechny ingredience a směs osolil a opepřil. Mezitím jsem povařil tři minuty brokolici. Smíchal jsem všechny ingredience a směs osolil a opepřil. Mezitím jsem povařil tři minuty brokolici.

Na dno jsem nalil trochu směsi a pokryl ji brokolicí. Na dno jsem nalil trochu směsi a pokryl ji brokolicí.

Brokolici jsem polil zbytkem směsi a pak jsem udělal chybu, kterou už nikdy ve spižírně neudělám. Moc jsem ořezal okraje těsta. Takže si okraje nechte delší, ať se vám nestane to co následně mně... Brokolici jsem polil zbytkem směsi a pak jsem udělal chybu, kterou už nikdy ve spižírně neudělám. Moc jsem ořezal okraje těsta. Takže si okraje nechte delší, ať se vám nestane to co následně mně...

No co, se to trochu zavřelo. Budu to servírovat jako specialitu šéfa Kabira alla zavřený lotosový květ. Jo a ten květ jsem pekl asi 40 min na 180°C. No co, se to trochu zavřelo. Budu to servírovat jako specialitu šéfa Kabira alla zavřený lotosový květ. Jo a ten květ jsem pekl asi 40 min na 180°C.

Dobře, dobře musel jsem přiznat, že to vypadá trochu jako polívka v chlebu na rakouský sjezdovce, ale protože všem kručelo v břiše, tak se nikdo neopovažoval něco namítat. A jak to krásně vonělo... Takže bacha na ty hrany!! Dobře, dobře musel jsem přiznat, že to vypadá trochu jako polívka v chlebu na rakouský sjezdovce, ale protože všem kručelo v břiše, tak se nikdo neopovažoval něco namítat. A jak to krásně vonělo... Takže bacha na ty hrany!!

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100