Kabirův Caesar (salát)

Kabirův Caesar (salát)

Každý rok je to stejný: Jak teploměr přeleze třicítku, odmítám roztopit kamna a omezuju repertoár na saláty. Letos jsem se rozhodl, že to nebude jen tak nějakej obyč salát, ale že zkusím doopravdickej slavnej salát Caesar podle receptu Zdendy Pohlreicha!

Jak praví Šéf, úplně nejvíc nejdůležitější ze všeho je, abyste měli ten správnej salát: Římskej. A ten já jsem samozřejmě nesehnal, takže v dodržování receptu jsem selhal už na startu. Ale zbytek jsem splnil!
Na dvě porce jsem pořídil:
- jeden kousek kuřecích prsíček
- čtyři stroužky česneku
- dvě ančovičky
- dva žloutky
- dijonskou hořčici (stačí jedna lžička)
- bílou bagetu
- citrón
- worcester
- SÝR! SÝR! Strouhaný parmezán SÝR!
no a sůl, pepř a olivový olej. Jak praví Šéf, úplně nejvíc nejdůležitější ze všeho je, abyste měli ten správnej salát: Římskej. A ten já jsem samozřejmě nesehnal, takže v dodržování receptu jsem selhal už na startu. Ale zbytek jsem splnil!
Na dvě porce jsem pořídil:
- jeden kousek kuřecích prsíček
- čtyři stroužky česneku
- dvě ančovičky
- dva žloutky
- dijonskou hořčici (stačí jedna lžička)
- bílou bagetu
- citrón
- worcester
- SÝR! SÝR! Strouhaný parmezán SÝR!
no a sůl, pepř a olivový olej.

Začal jsem zálivkou.
Do misky jsem si dal dva žloutky, dvě vidličkou rozžňažňané ančovičky, šťávu z půlky citronu, jednu lžičku worcesteru, jednu lžičku parmazánu, jednu lžičku dijonské horčice a začal to míchat.
To jako mícháte a mícháte a pomalu tam přilíváte olej, až se vám z toho udělá taková řídká majonézová zálivka. Prej. Začal jsem zálivkou.
Do misky jsem si dal dva žloutky, dvě vidličkou rozžňažňané ančovičky, šťávu z půlky citronu, jednu lžičku worcesteru, jednu lžičku parmazánu, jednu lžičku dijonské horčice a začal to míchat.
To jako mícháte a mícháte a pomalu tam přilíváte olej, až se vám z toho udělá taková řídká majonézová zálivka. Prej.

Ruční míchání mi vydrželo asi tak tři minuty a pak jsem si šel do špajzu pro mixer. Ruční míchání mi vydrželo asi tak tři minuty a pak jsem si šel do špajzu pro mixer.

V mixéru to jde skvěle a není to nic proti ničemu!
Když máte zálivku hotovou, dáte ji do ledničky. V mixéru to jde skvěle a není to nic proti ničemu!
Když máte zálivku hotovou, dáte ji do ledničky.

Pak vezmete půlku bagety a rozkrájíte ji na kostičky. Jako do nádivky, třeba. Pak vezmete půlku bagety a rozkrájíte ji na kostičky. Jako do nádivky, třeba.

A teďka hele bacha trik!:
Rozpálíte v pánvi olej a chvíli v něm šmidláte čtyři stroužky česneku. Ony vám ten olej totiž krásně ovoní a krutony pak budou lux-sus-ní! A teďka hele bacha trik!:
Rozpálíte v pánvi olej a chvíli v něm šmidláte čtyři stroužky česneku. Ony vám ten olej totiž krásně ovoní a krutony pak budou lux-sus-ní!

Po pár minutách jsem česnek vyndal a hodil tam kostky bagety. Po pár minutách jsem česnek vyndal a hodil tam kostky bagety.

Když byly do zlatova, jak kdyby se zrovna vrátily z dovolený na Jadranu... Když byly do zlatova, jak kdyby se zrovna vrátily z dovolený na Jadranu...

...vyhodil jsem je z pánvičky a místo nich tam dal kuřecí maso, osolený a opepřený. ...vyhodil jsem je z pánvičky a místo nich tam dal kuřecí maso, osolený a opepřený.

A pak už je to hračka:
Na talíř nandáme salát a polijeme zálivkou... A pak už je to hračka:
Na talíř nandáme salát a polijeme zálivkou...

Na to dáme maso... Na to dáme maso...

Na to dáme krutony... Na to dáme krutony...

...a posněžíme parmazánem.
Hotovo, dobrou chuť! :) ...a posněžíme parmazánem.
Hotovo, dobrou chuť! :)

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100