Kabirův cizrnový salát

Kabirův cizrnový salát

Vždycky jsem si myslel, že cizrna je nějaký zrní, a ona je to přitom sestřenice hrášku! A tenhle salát, přátelé, to je momentálně můj úplně nejoblíbenější salát na světě.

Nesmím dělat reklamu, ale já ji udělám! Tahle cizrna Giana je nejlepší z těch, který jsem vyzkoušel. Není moc tvrdá ani moc suchá. Já jí vzal dvě piksly. (Taky si cizrnu samozřejmě můžete 12 hodin namáčet a pak dvě hodiny vařit, ale na to jsem já moc línej.) Pak budete potřebovat:
jednu menší brokolici
malou červenou cibuli
půlku citrónu
hrst čerstvýho koriandru (kdo nemá rád, tak petržel)
dvě lžíce brusinek, takovejch těch jako na svíčkovou
dvě lžíce medu
asi tři lžíce másla
drcený kmín
...no a sůl, pepř a olivovej olej, to už ani nefotím, to všichni známe, žejo? Nesmím dělat reklamu, ale já ji udělám! Tahle cizrna Giana je nejlepší z těch, který jsem vyzkoušel. Není moc tvrdá ani moc suchá. Já jí vzal dvě piksly. (Taky si cizrnu samozřejmě můžete 12 hodin namáčet a pak dvě hodiny vařit, ale na to jsem já moc línej.) Pak budete potřebovat:
jednu menší brokolici
malou červenou cibuli
půlku citrónu
hrst čerstvýho koriandru (kdo nemá rád, tak petržel)
dvě lžíce brusinek, takovejch těch jako na svíčkovou
dvě lžíce medu
asi tři lžíce másla
drcený kmín
...no a sůl, pepř a olivovej olej, to už ani nefotím, to všichni známe, žejo?

Oběma packami uchopíte mísu a pokladete ji na linku, aniž byste s ní křísli o zem.
Do ní dáte tři lžíce olivovýho oleje, med, brusinky, šťávu z tý půlky citrónu, jednu vrchovatou lžičku drcenýho kmína, špetku soli a špetku pepře. Oběma packami uchopíte mísu a pokladete ji na linku, aniž byste s ní křísli o zem.
Do ní dáte tři lžíce olivovýho oleje, med, brusinky, šťávu z tý půlky citrónu, jednu vrchovatou lžičku drcenýho kmína, špetku soli a špetku pepře.

A umícháte to do takovýhohle dresinku.
Jo, to by šlo. A umícháte to do takovýhohle dresinku.
Jo, to by šlo.

No a rovnou do toho můžete vyklopit tu cizrnu.
Bacha, tu nejdřív nechte okapat, jinak z toho budete mít polívku! No a rovnou do toho můžete vyklopit tu cizrnu.
Bacha, tu nejdřív nechte okapat, jinak z toho budete mít polívku!

Pak si nakrájíte cibuli. 
Já to dělám podélně na čtvrtky a pak na fidloprčičky, čili čtvrtkroužky. Pak si nakrájíte cibuli.
Já to dělám podélně na čtvrtky a pak na fidloprčičky, čili čtvrtkroužky.

Ten koriandr fakt můžete nahradit plocholistou petrželkou, ale chuťově se dost ošidíte. 
Takže jestli se vám z něj nekroutí pusa, dejte si ho tam. Ten koriandr fakt můžete nahradit plocholistou petrželkou, ale chuťově se dost ošidíte.
Takže jestli se vám z něj nekroutí pusa, dejte si ho tam.

Přidáme do mísy. A vidíte, jak hezky barevný to začíná být? Přidáme do mísy. A vidíte, jak hezky barevný to začíná být?

Nedočkaví již mohou zamíchat. A jedeme dál! Nedočkaví již mohou zamíchat. A jedeme dál!

Brokolici si nakrájíme na malý růžičky. Já brokolici rád, tak mi tam nevadí ani menší kousky košťálu. Brokolici si nakrájíme na malý růžičky. Já brokolici rád, tak mi tam nevadí ani menší kousky košťálu.

Pak si na pánvi rozpustíme máslo... Pak si na pánvi rozpustíme máslo...

...hodíme na ně brokolici a restujeme ji tak jako do nazlátla.
Dejte tomu tak pět, maximálně deset minut - když bude trochu křupat, není to na škodu.
Jo a můžete si ji teda přisolit, v tom vám nikdo nezabrání, ale opatrně! 
Schválně ochutnejte to, co máte v míse. ... Výrazný, žejo? Tak bacha s tím ochucováním ;) ...hodíme na ně brokolici a restujeme ji tak jako do nazlátla.
Dejte tomu tak pět, maximálně deset minut - když bude trochu křupat, není to na škodu.
Jo a můžete si ji teda přisolit, v tom vám nikdo nezabrání, ale opatrně!
Schválně ochutnejte to, co máte v míse. ... Výrazný, žejo? Tak bacha s tím ochucováním ;)

No a pak tu brokolici přidáte do mísy a zamícháte a máte hotovo.
Je to krásné, je to dobré a je to zdravé! 
Tak dobrou chuť ;) No a pak tu brokolici přidáte do mísy a zamícháte a máte hotovo.
Je to krásné, je to dobré a je to zdravé!
Tak dobrou chuť ;)

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100