Kabirův Kančí Kuláš

Kabirův Kančí Kuláš

Byl jsem po vánocích přejedenej. DPH se zase zvedlo a obchody začaly zdražovat. Opět mi bylo přiškrceno kapesný. Nezbývalo nic jiného než vyrazit do mrazáku a podívat se, co tam ještě z dob blahobytu zbylo. A ejhle - KANEC!

Nikdy jsem kance neviděl, natož abych ho jedl. Nic jsem nenechal náhodě a vše pořádně nastudoval. Nikdy jsem kance neviděl, natož abych ho jedl. Nic jsem nenechal náhodě a vše pořádně nastudoval.

Přitáhněte z lesa 1 kg kančího masa - nejlépe krk nebo plec. Přitáhněte z lesa 1 kg kančího masa - nejlépe krk nebo plec.

Maso nakrájejte a pozor při tom na prsty! Maso nakrájejte a pozor při tom na prsty!

Pokud se vám nějaký čtyřnohý kamarád otírá během krájení kolem lýtek - nenápadně mu šoupněte taky příděl. Pokud se vám nějaký čtyřnohý kamarád otírá během krájení kolem lýtek - nenápadně mu šoupněte taky příděl.

A máme tu opět jedno třídní foto před zahájením školního roku: Hned vedle mě největší sígr třídy 1 kg masa (krk nebo plec), 1 cibule (do tý jsem tajně zamilovaný už třetím rokem), 5 lžic oleje (to je trochu podivín), 1 lžíce papriky (ta měla vloni dvojku z chování) trocha soli (tu ještě neznám, protože k nám propadla), 1/2 lžičky majoránky (tahle holka hezky voní), 2 stroužky česneku (toho si radši držim od těla), 1 vrchovatá lžíce bramborového škrobu (ten nezkazí žádnou legraci), hrnek vody a sušený rajčata (to jsou jednovaječný rozmazlený dvojčata). Jo a jako třídního máme letos Papiňáka. A máme tu opět jedno třídní foto před zahájením školního roku: Hned vedle mě největší sígr třídy 1 kg masa (krk nebo plec), 1 cibule (do tý jsem tajně zamilovaný už třetím rokem), 5 lžic oleje (to je trochu podivín), 1 lžíce papriky (ta měla vloni dvojku z chování) trocha soli (tu ještě neznám, protože k nám propadla), 1/2 lžičky majoránky (tahle holka hezky voní), 2 stroužky česneku (toho si radši držim od těla), 1 vrchovatá lžíce bramborového škrobu (ten nezkazí žádnou legraci), hrnek vody a sušený rajčata (to jsou jednovaječný rozmazlený dvojčata). Jo a jako třídního máme letos Papiňáka.

Cibuli jsem nakrájel v bojovým ohozu. Cibuli jsem nakrájel v bojovým ohozu.

Dal ji trochu osmahnout. Dal ji trochu osmahnout.

Oloupal jsem dva stroužky česneku. Oloupal jsem dva stroužky česneku.

Na osmahnutou cibuli jsem přidal maso, všechno koření a pořádně jsem to zamíchal. Na osmahnutou cibuli jsem přidal maso, všechno koření a pořádně jsem to zamíchal.

Pokusil jsem se namačkat dva stroužky česneku, ale už jste někdy viděli myš, která by to umáčkla? Musel jsem zase žadonit o pomoc... Pokusil jsem se namačkat dva stroužky česneku, ale už jste někdy viděli myš, která by to umáčkla? Musel jsem zase žadonit o pomoc...

Až budete zavírat papiňák tak pozor na to, aby vám nechytla nohavice jako mně. Počítejte s tím, že se to bude papiňákovat asi hodinu. Pokud papiňák nemáte, tak si můžete jít určitě na dvě hoďky číst. Až budete zavírat papiňák tak pozor na to, aby vám nechytla nohavice jako mně. Počítejte s tím, že se to bude papiňákovat asi hodinu. Pokud papiňák nemáte, tak si můžete jít určitě na dvě hoďky číst.

Do hrnku jsem dal vrchovatou lžici bramborového škrobu a zalil vodou. Papiňák po hodině odklopil a když jsem zjistil, že je maso měkký, tak jsem ho zalil škrobem. Tady pozor!! Musíte pořádně míchat a přilívat vodu, jinak se maso přichytí. Do hrnku jsem dal vrchovatou lžici bramborového škrobu a zalil vodou. Papiňák po hodině odklopil a když jsem zjistil, že je maso měkký, tak jsem ho zalil škrobem. Tady pozor!! Musíte pořádně míchat a přilívat vodu, jinak se maso přichytí.

A už jsem krájel chleba a šel pod pípu. A už jsem krájel chleba a šel pod pípu.

A kdo říká, že jsem skončil jenom u jednoho? A kdo říká, že jsem skončil jenom u jednoho?

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100