Kabirův sobotní lučiňák!

Kabirův sobotní lučiňák!

Tenhle recept a fotky vznikaly jednu zimní sobotu. Za mrazu, za jekotu dětí a při finální volbě hlavy státu. Takže je vůbec s podivem, že všechno vyšlo a ještě to bylo na přidání.

Pro co všechno si budete muset nejdřív skočit: 250 g BeBe sušenek, 80 g másla, 625 g lučiny (10 ks), 180 g moučkového cukru, 1 lžička citronové šťávy, 4 vejce, 250 g zakysané smetany. A pokud budete opravdu chtít mlsat, tak si připravte ještě zmrzlé maliny a cukr. Pro co všechno si budete muset nejdřív skočit: 250 g BeBe sušenek, 80 g másla, 625 g lučiny (10 ks), 180 g moučkového cukru, 1 lžička citronové šťávy, 4 vejce, 250 g zakysané smetany. A pokud budete opravdu chtít mlsat, tak si připravte ještě zmrzlé maliny a cukr.

BeBe sušenky jsem rozemlel na cimr campr. BeBe sušenky jsem rozemlel na cimr campr.

To bych nebyl já, abych nestrkal čumák, tam kam nemám. To bych nebyl já, abych nestrkal čumák, tam kam nemám.

Do rozdrcených sušenek jsem přidal rozpuštěné máslo. Do rozdrcených sušenek jsem přidal rozpuštěné máslo.

Vymazal jsem si dortovou formu a na dno dal pečící papír, abych to pak nemusel odsekávat majzlíkem. Samozřejmě, mě neberte za slovo - je jasný, že mazal někdo jinej -  kdo by taky stál o mastnej kožich. Vymazal jsem si dortovou formu a na dno dal pečící papír, abych to pak nemusel odsekávat majzlíkem. Samozřejmě, mě neberte za slovo - je jasný, že mazal někdo jinej - kdo by taky stál o mastnej kožich.

Rozdrcené sušenky jsem udusal na dno formy a šoupl do lednice. Když jsem míjel troubu, tak jsem ji rovnou zapnul na 200°C - to víte nemám rád žádné prostoje. Rozdrcené sušenky jsem udusal na dno formy a šoupl do lednice. Když jsem míjel troubu, tak jsem ji rovnou zapnul na 200°C - to víte nemám rád žádné prostoje.

Připravil jsem si lučiny. Připravil jsem si lučiny.

Lučinu jsem utřel s cukrem a  pak přidal zakysanou smetanu. Lučinu jsem utřel s cukrem a pak přidal zakysanou smetanu.

Přidal jsem asi tak lžičku citronové šťávy. Přidal jsem asi tak lžičku citronové šťávy.

A pak jsem postupně přidával vajíčka a šlehal, co mi metly stačily. A pak jsem postupně přidával vajíčka a šlehal, co mi metly stačily.

Z lednice jsem vysoukal formu s podkladem a nalil do ni hmotu, kterou jsem vytořil. Je snad jasný, že jsem si párkrát pro kontrolu líznul. Z lednice jsem vysoukal formu s podkladem a nalil do ni hmotu, kterou jsem vytořil. Je snad jasný, že jsem si párkrát pro kontrolu líznul.

Nezapomeňte čas od času si taky někam bryndnout - co by to bylo jinak za pečení. Nezapomeňte čas od času si taky někam bryndnout - co by to bylo jinak za pečení.

Formu jsem pod přísným dohledem šoupnul do trouby. Asi po 15 min jsem teplotu snížil na 110°C - to víte elektrika je od novýho roku zase dražší. A pokračoval jsem v pečení dalších 35 minut. Pak jsem troubu vypnul a nechal asi dvě hodiny pozvolna vychladnout. A pak šup s tím na verandu na mráz nebo do lednice. Formu jsem pod přísným dohledem šoupnul do trouby. Asi po 15 min jsem teplotu snížil na 110°C - to víte elektrika je od novýho roku zase dražší. A pokračoval jsem v pečení dalších 35 minut. Pak jsem troubu vypnul a nechal asi dvě hodiny pozvolna vychladnout. A pak šup s tím na verandu na mráz nebo do lednice.

No není to parádní žlutá? No není to parádní žlutá?

Rozehřál jsem maliny s cukrem a s trochou cironové štávy. Pak už jsem jen dvakrát prásknul fousy a nemilosrdně zaútočil na kořist.  Rozehřál jsem maliny s cukrem a s trochou cironové štávy. Pak už jsem jen dvakrát prásknul fousy a nemilosrdně zaútočil na kořist.

Podle napnutné zástěry na břiše a posedu je na mě znatelně poznat, že se jedná už o druhý kousek. Podle napnutné zástěry na břiše a posedu je na mě znatelně poznat, že se jedná už o druhý kousek.

U třetího kousku už jsem musel na bok..... U třetího kousku už jsem musel na bok.....

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100