Kabirův perník od baby tchýně

Kabirův perník od baby tchýně

Přemýšlel jsem o článku, ale tak nějak jsem skončil u lednice. Jako vždycky poslední dobou. K psaní už jsem se nevrátil. Ale zato jsem tahal plech z trouby.....a tady je můj oblíbený článek: Hledal jsem něco rychlýho, dobrýho a aby to bylo na zub. Nalistoval jsem ve svém myším kuchařském lexikonu recept, který nese název Perník od baby tchýně. Už ani nevím, čí tchýně to byla a jestli to byla opravdu baba, nebo to bylo jenom preventivní označení. Každopádně jedno se jí musí nechat - o pečení perníku určitě něco věděla!

Je to sice od baby tchýně, ale je to roky vyzkoušené a plech zmizí, jen co se vyndá z trouby... Sice jsem ji neznal, ale recept má dobrej. Je to sice od baby tchýně, ale je to roky vyzkoušené a plech zmizí, jen co se vyndá z trouby... Sice jsem ji neznal, ale recept má dobrej.

Tak jak přikázala baba tchýně: 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 1 celé vajíčko, 2 hrnečky polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do perníku. A ne aby vás nějak napadlo improvizovat a dělat si to po svém, to totiž tchýně nerady vidí. Tak jak přikázala baba tchýně: 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 1 celé vajíčko, 2 hrnečky polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do perníku. A ne aby vás nějak napadlo improvizovat a dělat si to po svém, to totiž tchýně nerady vidí.

Do mísy nasypte všechny ingredience. Do mísy nasypte všechny ingredience.

Pořádně to zamíchejte a dejte si pozor, ať nemáte perník v kožichu jako já. Pořádně to zamíchejte a dejte si pozor, ať nemáte perník v kožichu jako já.

Plech vyložte papírem na pečení a pořádně ho rozprostřete - tuhle fázi mám stejně nejraději. Baba tchýně v receptu uvádí, že perník peče ve vymazané formě. Takže to nechám na vás, co budete mít zrovna po ruce. Já jsem doma neměl drátěnku, tak jsem si chtěl ušetřit chlupy na pacce při pozdějším případném drhnutí plechu. Plech vyložte papírem na pečení a pořádně ho rozprostřete - tuhle fázi mám stejně nejraději. Baba tchýně v receptu uvádí, že perník peče ve vymazané formě. Takže to nechám na vás, co budete mít zrovna po ruce. Já jsem doma neměl drátěnku, tak jsem si chtěl ušetřit chlupy na pacce při pozdějším případném drhnutí plechu.

Těsto vylijte na plech a šoupněte ho do trouby na 180°C tak na 35 minut. Těsto vylijte na plech a šoupněte ho do trouby na 180°C tak na 35 minut.

Jestli jsem někdy něco pekl rychlýho a dobrýho, tak je to rozhodně tenhle perník. Dokonce jsem si stihl ještě od plechu nahřát záda. Jestli jsem někdy něco pekl rychlýho a dobrýho, tak je to rozhodně tenhle perník. Dokonce jsem si stihl ještě od plechu nahřát záda.

Perník jsem pocukroval a dal si na něj ještě marmeládu. A dneska? Dneska už po něm nezbyl ani drobek. A musí se nechat, že baba tchýně péct teda uměla! Perník jsem pocukroval a dal si na něj ještě marmeládu. A dneska? Dneska už po něm nezbyl ani drobek. A musí se nechat, že baba tchýně péct teda uměla!

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100