Kabirův zmrzlinový speciál

Kabirův zmrzlinový speciál

Ano, přátelé, vidíte správně - udělal jsem sýrovou zmrzlinu! (A taky nějakou ovocnou, ale hlavně tu sýrovou!)

No tak dobrá, začneme tou ovocnou. 
Fakt na to nepotřebujete víc než jednu šlehačku, jeden jogurt (já používám smetanovýho Floriána, tady borůvkovýho) a trochu ovoce (tady já pár třešní). No tak dobrá, začneme tou ovocnou.
Fakt na to nepotřebujete víc než jednu šlehačku, jeden jogurt (já používám smetanovýho Floriána, tady borůvkovýho) a trochu ovoce (tady já pár třešní).

Nebojte, nepřipletl se mi sem obrázek z přípravy jater, to jen krájím třešně na kousky. Masakr!! Nebojte, nepřipletl se mi sem obrázek z přípravy jater, to jen krájím třešně na kousky. Masakr!!

Pak se trochu zabzučí mixérem a udělá se šlehačka... Pak se trochu zabzučí mixérem a udělá se šlehačka...

...a dá se to do misky s jogurtem a ovocem. ...a dá se to do misky s jogurtem a ovocem.

A hezky zamíchat. A hezky zamíchat.

Nesmím dělat reklamu, ale takovýhle formičky jsem si koupil v Tescomě. Taky mají takový hezký nanukový, ale ty se mi nevejdou do mrazáku na vejšku, protože dvounožka nemá vztah k odmrazování a já se s tím teda dělat nebudu! Nesmím dělat reklamu, ale takovýhle formičky jsem si koupil v Tescomě. Taky mají takový hezký nanukový, ale ty se mi nevejdou do mrazáku na vejšku, protože dvounožka nemá vztah k odmrazování a já se s tím teda dělat nebudu!

Směs se nacpe do formičky. Když ji zavíráte, je dobrý z ní trochu vymáčknout vzduch a udělat v ní podtlak, líp pak drží zavřená. Směs se nacpe do formičky. Když ji zavíráte, je dobrý z ní trochu vymáčknout vzduch a udělat v ní podtlak, líp pak drží zavřená.

A šup do mrazáku.
Chápete to namražení? Skandální... A šup do mrazáku.
Chápete to namražení? Skandální...

A teď tu sýrovou!
To se vezme jedna šlehačka, dva žloutky a 100 g parmazánu.
Já ho jako obvykle nahradil Gran Moravií. A teď tu sýrovou!
To se vezme jedna šlehačka, dva žloutky a 100 g parmazánu.
Já ho jako obvykle nahradil Gran Moravií.

Strouhání sýra je moje nejoblíbenější práce! Strouhání sýra je moje nejoblíbenější práce!

Protože nemám zmrzlinovač, rozdělil jsem si šlehačku na dva díly.
Jeden jsem ušlehal... Protože nemám zmrzlinovač, rozdělil jsem si šlehačku na dva díly.
Jeden jsem ušlehal...

...a druhej jsem na mírným plameni svařil se žloutkama a nastrouhaným sýrem. ...a druhej jsem na mírným plameni svařil se žloutkama a nastrouhaným sýrem.

To se prostě míchá, dokud se tam ten sýr nerozpustí. 
Klid, jde to snadno a rychle. To se prostě míchá, dokud se tam ten sýr nerozpustí.
Klid, jde to snadno a rychle.

Pak už se to jen chvilku promíchává, aby to trochu vychladlo. Pak už se to jen chvilku promíchává, aby to trochu vychladlo.

No a pak jsem do toho dal tu šlehačku v dobrý víře, že zmrzlina bude i bez zmrzlinovače trochu nadejchaná. No a pak jsem do toho dal tu šlehačku v dobrý víře, že zmrzlina bude i bez zmrzlinovače trochu nadejchaná.

Nalil jsem to do vaničky, vrazil na mrazák a netrpělivě vyčkával. Nalil jsem to do vaničky, vrazil na mrazák a netrpělivě vyčkával.

Druhej den byla zmrzlina hotová!
Samozřejmě byla zmrzlá na beton, šlehačka-nešlehačka, ale to nevadilo, protože se z ní díky tomu daly dělat lžičkou takovýhle hoblinky. Druhej den byla zmrzlina hotová!
Samozřejmě byla zmrzlá na beton, šlehačka-nešlehačka, ale to nevadilo, protože se z ní díky tomu daly dělat lžičkou takovýhle hoblinky.

Na talíř jsem naaranžoval parmskou šunku a rukolu a nahobloval na to tu zmrzlinu.
Bylo to SENZAČNÍ!!! Na talíř jsem naaranžoval parmskou šunku a rukolu a nahobloval na to tu zmrzlinu.
Bylo to SENZAČNÍ!!!

No a jako zákusek ta ovocná... Jo.
Ať žije zmrzlina, zvládne ji každej! ;) No a jako zákusek ta ovocná... Jo.
Ať žije zmrzlina, zvládne ji každej! ;)

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100