Kraslicový salát

Kraslicový salát

My myši jsme prostě vždycky o krok napřed. Jestli byli vaši koledníci dopoledne úspěšní a vy teď v rozpacích stojíte nad mísou kraslic a kladete si otázku "A co s tím teďka jako budeme dělat...?", máme pro vás recept!

Základem kraslicového salátu (též známého jako salát vajíčkový) je šest kraslic.
UPOZORNĚNÍ: POUŽÍVEJTE JEN KRASLICE VAŘENÉ NA TVRDO. VYFOUKNUTÉ KRASLICE JSOU PRO VÝROBU SALÁTU NEVHODNÉ!
Pak ještě malou majonézu, tři kyselé okurky, půlku cibule, malou majonézu, sůl, pepř a lžíci dijonské hořčice, kterou jsme zapomněli vyfotit. Základem kraslicového salátu (též známého jako salát vajíčkový) je šest kraslic.
UPOZORNĚNÍ: POUŽÍVEJTE JEN KRASLICE VAŘENÉ NA TVRDO. VYFOUKNUTÉ KRASLICE JSOU PRO VÝROBU SALÁTU NEVHODNÉ!
Pak ještě malou majonézu, tři kyselé okurky, půlku cibule, malou majonézu, sůl, pepř a lžíci dijonské hořčice, kterou jsme zapomněli vyfotit.

Dlouhodobým testováním došel Ústav pro myší vaření ve spolupráci s britskými vědci k závěru, že do salátu je nejlepší okurky nastrouhat. Dlouhodobým testováním došel Ústav pro myší vaření ve spolupráci s britskými vědci k závěru, že do salátu je nejlepší okurky nastrouhat.

Další studie potvrdila, že i cibuli lze do salátu nastrouhat s velmi uspokojivými výsledky.
Konec vědeckého okénka. Další studie potvrdila, že i cibuli lze do salátu nastrouhat s velmi uspokojivými výsledky.
Konec vědeckého okénka.

Vajíčka se překrojí napůl a pak na šestiny. Trochu větší kousky prostě, aby si to nikdo nepletl s pomazánku, ju? Vajíčka se překrojí napůl a pak na šestiny. Trochu větší kousky prostě, aby si to nikdo nepletl s pomazánku, ju?

Pak se tam dá majonéza... Pak se tam dá majonéza...

...osolí, opepří... ...osolí, opepří...

...zlehka zamíchá vidličkou... ...zlehka zamíchá vidličkou...

...a pak se tam ještě vmíchá ta dijonská hořčice. ...a pak se tam ještě vmíchá ta dijonská hořčice.

Jestli na to máte nervy, dejte kraslicový salát asi na hodinku uležet do ledničky. Podávat můžete s něčím zeleným, abyste se vyhnuli nařčení, že se celý Velikonoce zas jen tláskáte majonézou, a ozdobit si to můžete třeba takovouhle vajíčkovou myší se sýrovýma ušima.
Dobrou chuť a veselé svátky jara! :) Jestli na to máte nervy, dejte kraslicový salát asi na hodinku uležet do ledničky. Podávat můžete s něčím zeleným, abyste se vyhnuli nařčení, že se celý Velikonoce zas jen tláskáte majonézou, a ozdobit si to můžete třeba takovouhle vajíčkovou myší se sýrovýma ušima.
Dobrou chuť a veselé svátky jara! :)

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100