Neodolatelný brokolicový salát

Neodolatelný brokolicový salát

Koho by napadlo dělat salát z brokolice? NÁS by to napadlo! A taky Jamieho Olivera, od kterýho máme tenhle recept ;)

Do tohohle salátu patří samý dobrý věci:
1 hlávka brokolice
4 rajčata
200 g slaniny
svazeček pažitky
stroužek česneku
sůl, pepř, dijonská hořčice
vinný ocet a olivový olej Do tohohle salátu patří samý dobrý věci:
1 hlávka brokolice
4 rajčata
200 g slaniny
svazeček pažitky
stroužek česneku
sůl, pepř, dijonská hořčice
vinný ocet a olivový olej

Uřízl jsem brokolici ten tuhej spodek, udělal z něj Frodovi stoličku, na tu jsem ho posadil a řekl: "Dívej, jak krájim!" 
Pažitku na drobno, slaninu na proužky, rajčata na středně velký kousky a pak tu brokolici: Vršek na růžičky a košťál na malý kousky. Uřízl jsem brokolici ten tuhej spodek, udělal z něj Frodovi stoličku, na tu jsem ho posadil a řekl: "Dívej, jak krájim!"
Pažitku na drobno, slaninu na proužky, rajčata na středně velký kousky a pak tu brokolici: Vršek na růžičky a košťál na malý kousky.

Brokolici jsme hodili na minutu do vařící vody, aby trochu povolila, ale zůstala pořád křupavá. Brokolici jsme hodili na minutu do vařící vody, aby trochu povolila, ale zůstala pořád křupavá.

Pak přišla do cedníku pořádně okapat a odpařit. Pak přišla do cedníku pořádně okapat a odpařit.

Pak jsme v pánvi osmažili slaninu do zlatova. Prskala jak prskavka, docela jsem se bál! Pak jsme v pánvi osmažili slaninu do zlatova. Prskala jak prskavka, docela jsem se bál!

Nakonec jsme do mísy nasypali brokolici, přidali k ní slaninu i s vypečeným tukem, dvě lžičky hořčice, přilisovali jsme tam stroužek česneku, osolili, opepřili a přilili tam olivovej olej a vinnej ocet. Tak přiměřeně, podle chuti... Nakonec jsme do mísy nasypali brokolici, přidali k ní slaninu i s vypečeným tukem, dvě lžičky hořčice, přilisovali jsme tam stroužek česneku, osolili, opepřili a přilili tam olivovej olej a vinnej ocet. Tak přiměřeně, podle chuti...

Celý jsme to zamíchali a dali vychladit do ledničky.
Byl to trochu experiment, ale výsledek předčil naše nejdivočejší očekávání! Salát byl moc dobrej, vlastně druhej den, když se trochu odležel, byl ještě lepší. Možná by byl ještě lepší třetí den, ale to se nedozvíme, protože se po něm jen zaprášilo :) zkuste ho - dobrou chuť! Celý jsme to zamíchali a dali vychladit do ledničky.
Byl to trochu experiment, ale výsledek předčil naše nejdivočejší očekávání! Salát byl moc dobrej, vlastně druhej den, když se trochu odležel, byl ještě lepší. Možná by byl ještě lepší třetí den, ale to se nedozvíme, protože se po něm jen zaprášilo :) zkuste ho - dobrou chuť!

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100