Kabirovo kokosové kuře

Kabirovo kokosové kuře

Máte rádi jídla, která nedají moc práce a přitom každého omráčí? Tak si se mnou pojďte uvařit thajské kuřátko! Je to hračka, zvládne to i začátečník ;)

Na kuře budeme potřebovat kus másla, dvě cibule, tři až čtyři rajčata, jedno balení kuřecích prsíček, thajskou chili omáčku (k dostání u dobrých vietnamských prodejců), tři lžíce strouhaného kokosu, deci medu, jednu celou smetanu, kari a sůl. Na kuře budeme potřebovat kus másla, dvě cibule, tři až čtyři rajčata, jedno balení kuřecích prsíček, thajskou chili omáčku (k dostání u dobrých vietnamských prodejců), tři lžíce strouhaného kokosu, deci medu, jednu celou smetanu, kari a sůl.

Kuře, cibuli a oloupaná rajčata nakrájíme na šajbičky. Loupat rajčata je snadný, stačí je dát do mísy, zalít vařící vodou a nechat pár minut být, ona pak v podstatě udělají striptýz sama. Kuře, cibuli a oloupaná rajčata nakrájíme na šajbičky. Loupat rajčata je snadný, stačí je dát do mísy, zalít vařící vodou a nechat pár minut být, ona pak v podstatě udělají striptýz sama.

V hrnci nebo hlubší pánvi rozpustíme máslo a rozpustile tam flákneme kuře a cibuli a šmidláme to dokola, ať se to osmahne ze všech stran. V hrnci nebo hlubší pánvi rozpustíme máslo a rozpustile tam flákneme kuře a cibuli a šmidláme to dokola, ať se to osmahne ze všech stran.

Po asi pěti minutách to začne vypadat takhle: Cibule už se neudrží v kole a kuře zbledne. To je ten pravej okamžik "O" pro přidání rajčat. Načež to dál šmidláme dál, dokud se nám ta rajčata nerozvaří na prvočísla. Teda, na takový menší kousky. A nebojte se jim vařečkou klidně trochu pomoct, kdyby kladla odpor! Po asi pěti minutách to začne vypadat takhle: Cibule už se neudrží v kole a kuře zbledne. To je ten pravej okamžik "O" pro přidání rajčat. Načež to dál šmidláme dál, dokud se nám ta rajčata nerozvaří na prvočísla. Teda, na takový menší kousky. A nebojte se jim vařečkou klidně trochu pomoct, kdyby kladla odpor!

Když se vám z toho udělá takovej oranžovej myš-maš, přilejete tam smetanu. Kelímek důkladně vylížete. Když se vám z toho udělá takovej oranžovej myš-maš, přilejete tam smetanu. Kelímek důkladně vylížete.

Hned nato tam šoupnete med a chili omáčku. Od každého tak deci, omáčky může být malinko víc. Hned nato tam šoupnete med a chili omáčku. Od každého tak deci, omáčky může být malinko víc.

Nakonec to zaprášíte kari - čím víc, tím větší požár v puse, přidáte kokos a sůl. A pak už to jen necháte vařit na mírném ohni. Dejte tomu tak dvacet minut, ale poznáte to sami - omáčka se vám bude sama zahušťovat a maso měknout, takže až vám obojí bude připadat tak akorát, je to hoto, milý Otto! Nakonec to zaprášíte kari - čím víc, tím větší požár v puse, přidáte kokos a sůl. A pak už to jen necháte vařit na mírném ohni. Dejte tomu tak dvacet minut, ale poznáte to sami - omáčka se vám bude sama zahušťovat a maso měknout, takže až vám obojí bude připadat tak akorát, je to hoto, milý Otto!

Můžete si to dát s rýží nebo s arabským chlebem. Já to mám rád s na pánvi opraženou cuketou a lilkem, ale věřím, že i kdybyste k tomu zakousli knedlík, ohromně si pochutnáte!
Tak BONAPETÝTO! Můžete si to dát s rýží nebo s arabským chlebem. Já to mám rád s na pánvi opraženou cuketou a lilkem, ale věřím, že i kdybyste k tomu zakousli knedlík, ohromně si pochutnáte!
Tak BONAPETÝTO!

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100