Salát s fenyklem a chřestem

Salát s fenyklem a chřestem

Neošklíbejte se, já se taky nejdřív ošklíbal! Ale pak jsem si řekl, že Jamie Oliver je sázka na jistotu a je v tom konec konců kozí sýr a nemůže to dopadnout jinak než dobře. A taky že jo.

Nakonec z toho vylezl moc dobrej a osvěžující letní salát! Nakoupil jsem:
chřest, ten mladej zelenej, co se nemusí loupat
jeden fenykl
jeden pomeranč
jednu červenou cibuli
a kozí sýr
Hele, čím tvrdší koupíte, tím líp, aspoň se vám nerozteče jako mně. 
Jamie Oliver doporučuje sýr Halloumi, tak ten asi, když bude...
(Jo a bacha na kočky.) Nakonec z toho vylezl moc dobrej a osvěžující letní salát! Nakoupil jsem:
chřest, ten mladej zelenej, co se nemusí loupat
jeden fenykl
jeden pomeranč
jednu červenou cibuli
a kozí sýr
Hele, čím tvrdší koupíte, tím líp, aspoň se vám nerozteče jako mně.
Jamie Oliver doporučuje sýr Halloumi, tak ten asi, když bude...
(Jo a bacha na kočky.)

Základním pravidlem pro poživatelnost fenyklu je nakrájet ho na co nejtenčí nudličky. Takže jsem šmidlal nožem jak hodinář. Základním pravidlem pro poživatelnost fenyklu je nakrájet ho na co nejtenčí nudličky. Takže jsem šmidlal nožem jak hodinář.

Stejně na jemno jsem nakrájel i tu cibuli. Stejně na jemno jsem nakrájel i tu cibuli.

To chřest je mnohem míň náročnej. Uděláte šmik šmik, to dřevnatý vyhodíte a je to! To chřest je mnohem míň náročnej. Uděláte šmik šmik, to dřevnatý vyhodíte a je to!

Šoupl jsem chřest do trochu osolený vody a vařil asi 10 minut, aby trochu změkl. Šoupl jsem chřest do trochu osolený vody a vařil asi 10 minut, aby trochu změkl.

Zásadně se pak musí okamžitě osprchovat studenou vodou!
Zůstane hezky zelenej :) Zásadně se pak musí okamžitě osprchovat studenou vodou!
Zůstane hezky zelenej :)

Do misky jsem si nastrouhal trochu pomerančový kůry, přidal šťávu z půlky téhož pomeranče, dvě lžíce olivovýho oleje a trochu soli a pepře. Do misky jsem si nastrouhal trochu pomerančový kůry, přidal šťávu z půlky téhož pomeranče, dvě lžíce olivovýho oleje a trochu soli a pepře.

Nakonec jsem si na grilovací pánvi rychle opekl ten sýr.
No a jak říkám - byl moc měkkej, takže se z něj udělal takovej taveňák.
Ale chuti to neuškodilo, to zas né. Nakonec jsem si na grilovací pánvi rychle opekl ten sýr.
No a jak říkám - byl moc měkkej, takže se z něj udělal takovej taveňák.
Ale chuti to neuškodilo, to zas né.

Ták, a na talíř dáme fenykl, chřest a cibuli, na to položíme sýr, zalijeme to tím pomerančovým dresinkem a jsme zase za co? Ano, za hvězdy!
Tak dobrou chuť :) Ták, a na talíř dáme fenykl, chřest a cibuli, na to položíme sýr, zalijeme to tím pomerančovým dresinkem a jsme zase za co? Ano, za hvězdy!
Tak dobrou chuť :)

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100