Tvarohová pomazánka 2x jinak

Tvarohová pomazánka 2x jinak

Rozkaz zněl jasně: Udělat něco z tvarohu! Zapátral jsem na netu a na serveru Apetit Online našel tyhle dva výborný recepty.

Na tu první jsem použil jeden měkkej tvaroh, jedno balení uzeného lososa, jednu jarní cibulku, jednu limetku (může bejt i citrón) a kopr (může bejt i rohožé, a to všechno protožé...). Na tu první jsem použil jeden měkkej tvaroh, jedno balení uzeného lososa, jednu jarní cibulku, jednu limetku (může bejt i citrón) a kopr (může bejt i rohožé, a to všechno protožé...).

Krok číslo jedna: Tvaroh vyklopíme do misky.
To je základ, ke kterýmu budeme přihazovat všechno, co dál zpracujeme. Krok číslo jedna: Tvaroh vyklopíme do misky.
To je základ, ke kterýmu budeme přihazovat všechno, co dál zpracujeme.

Nejdřív ta jarní cibulka. Je potřeba nakrájet ji hodně na jemno. 
Výhodou je, že z jarní cibulky se při krájení nebrečí, takže se to dá. Nejdřív ta jarní cibulka. Je potřeba nakrájet ji hodně na jemno.
Výhodou je, že z jarní cibulky se při krájení nebrečí, takže se to dá.

Pak kopr. Měla by ho být asi hrst. Lidská hrst, ne myší, to by zas bylo málo. Pak kopr. Měla by ho být asi hrst. Lidská hrst, ne myší, to by zas bylo málo.

Lososa je potřeba... ééé... no jakoby naškrabat. Prostě z něj udělat řezanku, ono to jde naštěstí hodně snadno. Lososa je potřeba... ééé... no jakoby naškrabat. Prostě z něj udělat řezanku, ono to jde naštěstí hodně snadno.

Když je to všechno v misce, přimačká se k tomu šťáva z půlky limetky. Když je to všechno v misce, přimačká se k tomu šťáva z půlky limetky.

Trochu osolit a opepřit, pořádně zamíchat a je to! Trochu osolit a opepřit, pořádně zamíchat a je to!

Druhá pomazánka je podle mě mnohem lepší. 
Je totiž sýrová.
Takže to chce jeden měkkej tvaroh, jednu Nivu, dvě jarní cibulky, hrst vlašských ořechů, dvě hrsti hroznovýho vína bez pecek a trošku mlíka. Druhá pomazánka je podle mě mnohem lepší.
Je totiž sýrová.
Takže to chce jeden měkkej tvaroh, jednu Nivu, dvě jarní cibulky, hrst vlašských ořechů, dvě hrsti hroznovýho vína bez pecek a trošku mlíka.

Eláá hop! Tvaroh do misky. A všechno další k němu. Stejně jako předtím. Eláá hop! Tvaroh do misky. A všechno další k němu. Stejně jako předtím.

Ke struhadlu připravit... pozór... TEĎ! 
Šmarjá, já jsem z tý olympiády úplně zblbej... Ke struhadlu připravit... pozór... TEĎ!
Šmarjá, já jsem z tý olympiády úplně zblbej...

Jarní cibulky, tentokrát už nemusíme tak na jemno jako předtím. Jarní cibulky, tentokrát už nemusíme tak na jemno jako předtím.

Hrozny nakrájíme na osminky. Napůl, napůl a napůl. Viz. obrázek.
Máte to všichni? Jo? Fajn, tak jedeme dál. Hrozny nakrájíme na osminky. Napůl, napůl a napůl. Viz. obrázek.
Máte to všichni? Jo? Fajn, tak jedeme dál.

Nakonec nasekáme ořechy. Byl jsem až zaskočenej, jak snadno to jde. Nakonec nasekáme ořechy. Byl jsem až zaskočenej, jak snadno to jde.

K tomu všemu se přilije troška mléka (ale fakt trochu, třeba jako tři lžíce, ju?) a zamíchá se to. 
Niva je dost slaná, tak já už to nesolil, ale ochutnejte a uvidíte sami. K tomu všemu se přilije troška mléka (ale fakt trochu, třeba jako tři lžíce, ju?) a zamíchá se to.
Niva je dost slaná, tak já už to nesolil, ale ochutnejte a uvidíte sami.

Nakonec se to namaže na nějaký dobrý pečivo a úspěch je zaručen.
Vyzkoušejte to - je to hotový raz dva a ohromujícně dobrý! ;) Nakonec se to namaže na nějaký dobrý pečivo a úspěch je zaručen.
Vyzkoušejte to - je to hotový raz dva a ohromujícně dobrý! ;)

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100