Dali byste si zmrzlinový sendvič?

Dali byste si zmrzlinový sendvič?

Pokud ano, musíte si pro něj až do New Yorku. Sendvič vymyslel cukrář Francois Payard a je to aktuální novinka mezi jeho populárními zákusky.

Tyto zmrzlinové sendviče jsou k mání ve čtyřech příchutích - čokoláda, kokos-mango, maliny-pistácie a jahody-tvaroh. A pokud byste opravdu měli cestu do New Yorku, najdete je ve čtvrti Soho v cukrárně Francois Payard Patisseries.

To co vymyslel Francois, však vymysleli již dávno v Rusku. "Ruská zmrzlina" se začala vyrábět v Sovětském svazu ve 30. letech 20. století. Jednalo se o smetanovou zmrzlinu v oplatce, tedy také podobný "sendvič" jako mají v New Yorku.

Po společenských změnách v 90. letech však začaly ruský trh zaplavovat dovážené náhražky, které byly vyráběny převážně z rostlinných tuků, ale byly levnější. Ruští výrobci poukazovali na kvalitu své zmrzliny, ale i oni byli nuceni pod ekonomickým tlakem snižovat obsah tuků a tak změnit i původní receptury.

"Ruskou zmrzlinu" si můžete v současné době koupit i v českých obchodech. Nejde však většinou o původní "tučnou" ruskou recepturu. Originální ruskou zmrzlinu podle původní receptury z mléčného tuku vyrábí snad už jen jedna česká společnost.

Tak tedy dobrou chuť ať už si dáte ruskou či americkou zmrzlinu!

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Život s Kabirem

Život je plný nejrůznějších zpráv. Já ale negativno vypuzuju česnekem, dávám přednost nadhledu a to dopředu i dozadu. Píšu stručně, píšu rychle, píšu myší. Píšu o všem, všem lidem.

Kdyby byla na olympijských hrách někdy disciplína "spaní", pokusím se o zlatou. Robert Fulghum

9.2.2014 Citáty

WebTop100