Kabirův gastrotip na tento víkend

Kabirův gastrotip na tento víkend

Tentokrát mám jen jeden tip. Ale zato megatip. Mega-super-mňamkatip: Prague Food Festival!!

Je to svátek všech mlsalů, žraut roku, nebe gurmánů, zabiják diety, prostě ráj na zemi pro všechny, kdo rádi jí. Letos se koná už po osmé a opět v překrásných prostorách Královské zahrady Pražského hradu.

Tak si jdeme dělat chutě: Co nás namátkou čeká?

-60 kilový mečoun
-guláš ze sumce z odlovu rybníka Svět
-maso z grilu z přeštického vepře
-La Pissaladiére – typický slaný francouzský koláč
-syrové veganské sushi s čerstvým wasabi
-šlehaná jehněčí paštika se šípkovým želé
-líčka, bůček, křupavé jelítko
-francouzská makronka ze zeleného pepře
-pěna z kardamonu
-zmrzlina ze sečuánských květů
-husí játra…

(Promiňte, musím si na chvíli odskočit do špajzu, tohle se nedá.)

Na festivalu se ukáže 33 skvělých šéfkuchařů, vč. pana Pohlreicha, takže jestli chcete, máte jedinečnou příležitost ochutnat u něj něco osobně, říct mu „Máš to přesolený, Zdéňo!“ a počkat si, jestli odpoví „Ano, šéfe!“ nebo „Polib si elipsy!“

V sekci Delikatesy se představí například moje kamarádka Blanka Milfaitová, která dělá ty nejlepší marmelády na světě a sklízí medaile na světovém klání World’s Marmelade Awards rychleji než maliny z keře!

Vše, co chcete o festivalu vědět, najdete ZDE.

Teplé slunné počasí, svěží Královská zahrada, stovky báječně voňavých jídel…
No víte snad o lepším způsobu, jak trávit víkend? ;)

 

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Život s Kabirem

Život je plný nejrůznějších zpráv. Já ale negativno vypuzuju česnekem, dávám přednost nadhledu a to dopředu i dozadu. Píšu stručně, píšu rychle, píšu myší. Píšu o všem, všem lidem.

Kdyby byla na olympijských hrách někdy disciplína "spaní", pokusím se o zlatou. Robert Fulghum

9.2.2014 Citáty

WebTop100