Domácí spotřebiče

Některé obchody vám nabízí odvoz starého spotřebiče a dovezení toho nového. Je to však podmíněno cenou, uvědomte si, že nic není zadarmo, a že i zdánlivou službu poskytovanou zdarma zaplatíte vy, jakožto zákazník, ve skrytých poplatcích, např. v marži.

Nejvýhodnější je vždy spotřebič odvézt vlastními silami. Bude vás to sice stát více úsilí a energie, ale pokud jste fyzicky zdatní, nebude to problém. Potřebujete pouze tažné zařízení na auto Volkswagen Amsa, přívěsný vozík vlastní nebo zapůjčený, stěhovací popruhy a dobrou náladu. Na popruhy nezapomínejte a dávejte pozor na bederní páteř, ať si nepřivodíte vyhřeznutí ploténky, tzv. housera.

přívěsný vozík

Rohové vany

Do přívěsu se bez problémů vejde rohová vana a další zařízení koupelen, jako jsou WC mísy, umyvadla, sprchové kouty, dlažba a obklady, lepidla a tmely atp. Jste-li šikovní a provádíte-li rekonstrukce koupelen sami, je tažné zařízení s přívěsem velmi potřebný pomocník. Přeprava rohových van svépomocí je výhodná i v tom, že si laminátový skelet důkladně upevníte proti posunutí a hlavně s nákladem pojedete se zvýšenou opatrností, což nemusí být předpokladem u přepravních firem.

auto Volkswagen

Sazenice na zahradu

Máte okrasnou zahradu u rodinného domu či na chalupě a máte v plánu vybudovat tu živý plot? Pak budete pravděpodobně nakupovat sazenice tújí či jiných dřevin o určité výšce. Pokud si například objednáte túje Smaraagd, vysoké 120 cm, přeprava v oplachtovaném přívěsu je nejlepší řešení. Túje si naložíte do přívěsu sami a opět zajistíte proti pohybu, aby se nepolámaly.

Starý nábytek z chalupy

Chataři a chalupáři občas potřebují odvézt z chaty opotřebovaný nábytek a dovézt nový. Podobné je to i s chladničkou, pračkou, kobercem nebo nábytkem. K těmto operacím se opět hodí přívěsný vozík, protože si sami zorganizujete odvoz podle vašeho volného času a nemusíte nikoho kvůli tomu obtěžovat.