Každý má rád jiný hudební styl, a proto dochází ke spoustě sporů, která hudba je lepší a která horší. Já se domnívám, že je to naprosto jedno. Každá má něco do sebe a to, že já třeba tento druh hudby neuznávám, neznamená, že se nemůže líbit někomu jinému. Já nemám patent na rozum a nemusím chápat, co se někomu na tom líbí, ale musím vzít jako fakt, že to tak prostě je. A ti, co to neuznají, se mohou třeba postavit na hlavu.

Proto je také na koncertech plno těch, kterým se ten či onen druh hudby líbí. Takže například milovníka Mozarta byste na metalovém koncertě hledali špendlíčkem. Netvrdím, že tam není.

kapela na pódiu

Proto je také spousta lidí, kteří se kolem hudby motají. Odborníci i amatéři. Jedna taková skupina si říká feedbac pedals a má své internetové stránky, kde nabízí různé přístroje, které jsou s muzikou blízce spjaty. Na podstránce „Fulltone is here!“, se o této skupině dočtete spoustu detailů a pokud se vám nechce do dlouhého čtení, stručně vylíčím, co je tato skupina zač.

koncert

Takže tito lidé dávají svá videa i na You Tube, kde předvádějí jednotlivé pomůcky, které pomáhají muzikantům zvýšit komfort hraní a hodně rozšiřují možnosti jejich nástrojů. Jsou to takové malé krabičky, nebo přímo pedály, které správně zapojeny do zdroje napětí https://www.okay.cz/menice-napeti-2/ a správně propojeny s hudebním nástrojem dají dohromady nějaký zvukový efekt. A tato skupina je ve stálém kontaktu s dalšímu skupinami, kteří tyto přístroje vymýšlejí, a dokonce i vyrábějí. Proto můžete na koncertech slyšet to, co běžně slyšet nelze, protože to bez těchto přístrojů například kytara nedokáže. Fyzické omezení strun to prostě neumožní. Takže kytarista propojí svůj nástroj s některým výše jmenovaných a hned má například ozvěnu, nebo jakýkoli jiný efekt, který ten či onen pedál dokáže. A proto můžeme na některých koncertech slyšet hudbu i jinak.