Kabirův buřtguláš

Kabirův buřtguláš

Už delší dobu jsem měl chuť mít na sporáku velký hrnec a pár dní pak nevařit. Svoje přání jsem si tedy splnil. Někdy stačí málo. Říkejme tomuto týdnu pracovně tedy BUŘTGULÁŠOVÝ TÝDEN. A protože je dnes pondělí, tak se mě prosím v pátek hlavně neptejte na buřtguláš.

Ke skupinovému focení jsem tentokrát přizval: 2 kg brambor - to byla doba, než si konečně každá brambora našla svoje místo, 1 cibuli - tam jsme snad čekali celou věčnost, než se učesala, 6 větších párků - s těma nebyl kupodivu žádný problém, hrstku sušených hub - to bylo zase jednou přemlouvání, sůl, pepř, celý kmín, sladkou a pálivou papriku a 3 lžíce hladké mouky - ta zase nemohla pochopit, že musí být v poslední řadě, aby ostatní byli vidět. Celý to vyvrcholilo hádkou se sušenýma houbama.... Ke skupinovému focení jsem tentokrát přizval: 2 kg brambor - to byla doba, než si konečně každá brambora našla svoje místo, 1 cibuli - tam jsme snad čekali celou věčnost, než se učesala, 6 větších párků - s těma nebyl kupodivu žádný problém, hrstku sušených hub - to bylo zase jednou přemlouvání, sůl, pepř, celý kmín, sladkou a pálivou papriku a 3 lžíce hladké mouky - ta zase nemohla pochopit, že musí být v poslední řadě, aby ostatní byli vidět. Celý to vyvrcholilo hádkou se sušenýma houbama....

Nejdříve oškrábejte brambory. Dejte si ale pozor, ať vám škrabka nespadne do dřezu. Nejdříve oškrábejte brambory. Dejte si ale pozor, ať vám škrabka nespadne do dřezu.

Oloupejte a nakrájejte cibuli. Slabé povahy, které hned bulí jako já, šáhnou po čemkoliv, co se dá narazit na oči. Já jsem zvolil chňapku. Poté šlo ale nejenom o oči, ale také o prsty. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Slabé povahy, které hned bulí jako já, šáhnou po čemkoliv, co se dá narazit na oči. Já jsem zvolil chňapku. Poté šlo ale nejenom o oči, ale také o prsty.

Na chvíli si namočte houby do vody, ať si trochu zaplavou a hustá atmosféra z focení se trochu uvolní. Na chvíli si namočte houby do vody, ať si trochu zaplavou a hustá atmosféra z focení se trochu uvolní.

Nakrájejte oloupané brambory na kostky. Nakrájejte oloupané brambory na kostky.

Cibuli osmahněte na oleji. Cibuli osmahněte na oleji.

Bacha ať se vám cibule nepřipálí a hlavně, ať vám nezačnou hořet chlupy na špičkách, jako mně. Bacha ať se vám cibule nepřipálí a hlavně, ať vám nezačnou hořet chlupy na špičkách, jako mně.

Na osmahnutou cibuli přidejte nakrájené brambory, posypte sladkou a pálivou paprikou, osolte, opepřete a okmínujte a chvíli míchejte. Na osmahnutou cibuli přidejte nakrájené brambory, posypte sladkou a pálivou paprikou, osolte, opepřete a okmínujte a chvíli míchejte.

Brambory posypte 3 lžícemi hladké mouky. Stále míchejte! Jinak budete bez oběda a ještě k tomu půjdete koupit nový hrnec. Brambory posypte 3 lžícemi hladké mouky. Stále míchejte! Jinak budete bez oběda a ještě k tomu půjdete koupit nový hrnec.

Brambory zalijte 1 1/2 litrem vody nebo vývarem a nechte vařit. Brambory zalijte 1 1/2 litrem vody nebo vývarem a nechte vařit.

Asi tak nějak by to mělo vypadat... Asi tak nějak by to mělo vypadat...

Nakrájejte na kostičky párky. Nakrájejte na kostičky párky.

Nezapomínejte koštovat! Až budou brambory trochu měkké, tak přidejte houby. Nezapomínejte koštovat! Až budou brambory trochu měkké, tak přidejte houby.

Myslete také na sebe a na horší časy... Myslete také na sebe a na horší časy...

Pak to ještě naposledy ochutnejte a pokud by bylo potřeba dochuťte třeba jako já pepřem. Pak to ještě naposledy ochutnejte a pokud by bylo potřeba dochuťte třeba jako já pepřem.

No a tohle je poslední co zbylo... Prý na týden... Jakmile to na kamnech začalo vonět, hned byly talíře na stolech. Pak si každý ještě dvakrát přidal a já měl co dělat, abych než jsem našel tuhle misku, vůbec něco odlil. No a tohle je poslední co zbylo... Prý na týden... Jakmile to na kamnech začalo vonět, hned byly talíře na stolech. Pak si každý ještě dvakrát přidal a já měl co dělat, abych než jsem našel tuhle misku, vůbec něco odlil.

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100