Restovaná játra s čekankou

Restovaná játra s čekankou

Dnes se hraje hokej o medaile, tak jsme na internetu hledali nějaký hokejový jídlo. A našli: Restovaná játra s čekankovým pukem! Jestli neradi játra, udělejte si to z kuřecích prsíček ;)

Je to recept paní Haliny Pawlowské a když se podíváme na suroviny, nedivíme se už, že jí je takovej kus:
játra, jaká máte rádi (drůbeží, vepřová, my hovězí) - 200 g na osobu
kus másla
kus sádla
jeden puk čekanky na osobu
balsamicový ocet
med
trocha hladké mouky
sůl, pepř
a na přílohu brambory Je to recept paní Haliny Pawlowské a když se podíváme na suroviny, nedivíme se už, že jí je takovej kus:
játra, jaká máte rádi (drůbeží, vepřová, my hovězí) - 200 g na osobu
kus másla
kus sádla
jeden puk čekanky na osobu
balsamicový ocet
med
trocha hladké mouky
sůl, pepř
a na přílohu brambory

Nejdřív jsme dali vařit brambory a pak vařili čekanku a játra. Moc složitý to není. Nejdřív jsme dali vařit brambory a pak vařili čekanku a játra. Moc složitý to není.

Nakrájeli jsme puky čekanky na čtvrtky. Nakrájeli jsme puky čekanky na čtvrtky.

Na pánvičce jsme rozpustili máslo a kápli do něj tak čajovou lžičku balsamicového octa. Na pánvičce jsme rozpustili máslo a kápli do něj tak čajovou lžičku balsamicového octa.

A na to šoupli čekanku řeznou stranou dolů. A na to šoupli čekanku řeznou stranou dolů.

Když byla do zlatova, dali jsme tam dvě polévkové lžíce balsamica a jednu lžíci medu a osolili to. Když se ocet vyvařil, ještě jsme to trochu podlili vodou a malinko povařili a bylo hotovo! Když byla do zlatova, dali jsme tam dvě polévkové lžíce balsamica a jednu lžíci medu a osolili to. Když se ocet vyvařil, ještě jsme to trochu podlili vodou a malinko povařili a bylo hotovo!

Játra jsme nakrájeli na plátky, omyli, osušili papírovou utěrkou... Játra jsme nakrájeli na plátky, omyli, osušili papírovou utěrkou...

...jen úplně zlehka oprášili moukou a dali restovat. Když se na nich začaly dělat růžové loužičky šťávy, poznali jsme, že jsou hotový.
Osolili jsme je, opepříli a zastříkli worcesterem, ještě bleskově osmahli z obou stran a šlo se servírovat. ...jen úplně zlehka oprášili moukou a dali restovat. Když se na nich začaly dělat růžové loužičky šťávy, poznali jsme, že jsou hotový.
Osolili jsme je, opepříli a zastříkli worcesterem, ještě bleskově osmahli z obou stran a šlo se servírovat.

S čepičkou majonézy to vypadalo krásně a chutnalo báječně!
Tak dobrou chuť a DO TOHO!!! ;) S čepičkou majonézy to vypadalo krásně a chutnalo báječně!
Tak dobrou chuť a DO TOHO!!! ;)

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100