Kabirova ryba pod peřinkou

Kabirova ryba pod peřinkou

Tohle je návod pro všechny, kteří si myslí, že ryba je hnusná a zdárně uvařit se dá leda na grilu. (S čímž v zásadě souhlasím, až na tenhle recept!)

Potřebovat budeme půl kila ryby (já měl mražené filety z aljašské tresky), půl kila čerstvého špenátu, deset deka Gran Moravie (klidně dejte parmazán, to jen já jedu v GM, to víte, ořízlej rozpočet…), tři vajíčka, jednu limetku, jedno avokádo, pár jarních cibulek, dva stroužky česneku a nějakej ten šnytlik. Já měl ještě to oregáno od minule, ale jestli vám na okně roste rozmarýn nebo meduňka, tak ty se hodí klidně taky. Potřebovat budeme půl kila ryby (já měl mražené filety z aljašské tresky), půl kila čerstvého špenátu, deset deka Gran Moravie (klidně dejte parmazán, to jen já jedu v GM, to víte, ořízlej rozpočet…), tři vajíčka, jednu limetku, jedno avokádo, pár jarních cibulek, dva stroužky česneku a nějakej ten šnytlik. Já měl ještě to oregáno od minule, ale jestli vám na okně roste rozmarýn nebo meduňka, tak ty se hodí klidně taky.

Špenát propereme a necháme okapat. Špenát propereme a necháme okapat.

Mezitím si odpipláme tu piplavou práci: Nakrájíme cibulku, nasekáme bylinky… Mezitím si odpipláme tu piplavou práci: Nakrájíme cibulku, nasekáme bylinky…

…nastrouháme sýr a zpracujeme avokádo. Buď ho nakrájejte na plátky, nebo, jesti jste taky šáhli po takový potvoře přezrálý jako já, ho rozšmidlejte vidličkou na pastu. …nastrouháme sýr a zpracujeme avokádo. Buď ho nakrájejte na plátky, nebo, jesti jste taky šáhli po takový potvoře přezrálý jako já, ho rozšmidlejte vidličkou na pastu.

Na olivový olej hodíme cibulku, chvíli restujeme a pak tam přidáme ten špenát. Na olivový olej hodíme cibulku, chvíli restujeme a pak tam přidáme ten špenát.

Když nám špenát zvadne, osolíme, vmáčkneme dva stroužky česneku a ještě chvíli restujeme. Když nám špenát zvadne, osolíme, vmáčkneme dva stroužky česneku a ještě chvíli restujeme.

Pak vezmeme pekáček a na dno rozprostřeme ve vrstvě špenát. Na něj dáme nasolenou rybu, pomatláme to avokádem a posypeme bylinkou. Nakonec to pokapeme šťávou z limetky a dáme péct na 15-20 minut na 180 stupňů. Pak vezmeme pekáček a na dno rozprostřeme ve vrstvě špenát. Na něj dáme nasolenou rybu, pomatláme to avokádem a posypeme bylinkou. Nakonec to pokapeme šťávou z limetky a dáme péct na 15-20 minut na 180 stupňů.

Mezitím vezmeme mísu, klepneme do ní tři vajíčka, přilejeme tak dvě lžíce mléka nebo smetany a rozšleháme. Pak do toho přidáme sýr a pořádně smícháme. Mezitím vezmeme mísu, klepneme do ní tři vajíčka, přilejeme tak dvě lžíce mléka nebo smetany a rozšleháme. Pak do toho přidáme sýr a pořádně smícháme.

Tím nám vznikne peřinka na rybu – takový těstíčko. Sýrový, takže solit ho už nemusíte. Tím nám vznikne peřinka na rybu – takový těstíčko. Sýrový, takže solit ho už nemusíte.

Vezmeme tu rybu, co se nám už asi čtvrt hodinky peče, nalijeme na ni peřinku, rovnoměrně rozprostřeme a dáme péct na dalších 10-15 minut. A klidně můžeme v troubě přidat grády! Vezmeme tu rybu, co se nám už asi čtvrt hodinky peče, nalijeme na ni peřinku, rovnoměrně rozprostřeme a dáme péct na dalších 10-15 minut. A klidně můžeme v troubě přidat grády!

Peřinka se nám nejdřív hrozně nafoukne a pak slehne a udělá takovouhle zlatou krustu. A v tý chvíli máte hotovo! Peřinka se nám nejdřív hrozně nafoukne a pak slehne a udělá takovouhle zlatou krustu. A v tý chvíli máte hotovo!

Nakrájíte, naložíte na talíř a podáváte s tím, co máte nejradši – nejvíc se k tomu asi hodí vařené brambory nebo krokety, ale já teď zrovna trpím dietetickým sebezpytem, tak jsem si k tomu na pánvi opražil plátky cukety. Nakrájíte, naložíte na talíř a podáváte s tím, co máte nejradši – nejvíc se k tomu asi hodí vařené brambory nebo krokety, ale já teď zrovna trpím dietetickým sebezpytem, tak jsem si k tomu na pánvi opražil plátky cukety.

Gratuluju, právě jste upekli nejlepší rybu pod sluncem! Dobrou chuť :)

 

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100