Kabirovy papriky plněné balkánským sýrem

Kabirovy papriky plněné balkánským sýrem

Rozhodl jsem se, že je na čase uvařit si zase něco sýrovýho. Čenichal jsem po nějakém novém receptu, co by nedal moc práce, a našel jsem návod na papriky plněné balkánským sýrem. Plněné sýrem... sýrem... sýrem...

Člověk (a myš) na to potřebuje samozřejmě papriky. Já si koupil tyhle hubený, abych po nich nebyl tlustej. Fikaný, žejo?! Člověk (a myš) na to potřebuje samozřejmě papriky. Já si koupil tyhle hubený, abych po nich nebyl tlustej. Fikaný, žejo?!

Pak samozřejmě potřebujete balkánský sýr a měkký tvaroh, od každého asi 150 gramů. Teda oprava, sýru potřebujete asi o pět deka víc. Pekař peče housky, uždibuje kousky, Kabir peče papriky, uždibuje sejra... znáte to. Pak samozřejmě potřebujete balkánský sýr a měkký tvaroh, od každého asi 150 gramů. Teda oprava, sýru potřebujete asi o pět deka víc. Pekař peče housky, uždibuje kousky, Kabir peče papriky, uždibuje sejra... znáte to.

No a pak potřebujete provensálské bylinky. Můžete si koupit takovej ten myšung v pytlíku, ale já narazil na čerstvé. Normálně krabička, na ní napsáno Provensálské bylinky - jednoduchý! No a pak potřebujete provensálské bylinky. Můžete si koupit takovej ten myšung v pytlíku, ale já narazil na čerstvé. Normálně krabička, na ní napsáno Provensálské bylinky - jednoduchý!

Ty bylinky nejdřív rozsekejte. Normálně na cimpr campr, nešetřete je. Jako Chuck Norris. Nebo Jackie Chan. Nebo Dexter. Prostě nasekat!!! Ty bylinky nejdřív rozsekejte. Normálně na cimpr campr, nešetřete je. Jako Chuck Norris. Nebo Jackie Chan. Nebo Dexter. Prostě nasekat!!!

Pak vezmete vidličku a misku a ten tvaroh s tím, co vám zbylo ze sýra, utřete dohromady s těma bylinkama. Jednu myší hrst si jich nechte na zdobení. Pak vezmete vidličku a misku a ten tvaroh s tím, co vám zbylo ze sýra, utřete dohromady s těma bylinkama. Jednu myší hrst si jich nechte na zdobení.

Papriky přefikněte napůl, vyberte ty blbiny zevnitř, naládujte je tím utřeným a pečte je v troubě asi čtvrt hodinky na 200 stupňů. Papriky přefikněte napůl, vyberte ty blbiny zevnitř, naládujte je tím utřeným a pečte je v troubě asi čtvrt hodinky na 200 stupňů.

V receptu psali, že se to má jíst s celozrnným chlebem. A tak to můžete samozřejmě taky, ale já uvařil brambory ve slupce, nakrájel je na plátky a osmažil. V receptu psali, že se to má jíst s celozrnným chlebem. A tak to můžete samozřejmě taky, ale já uvařil brambory ve slupce, nakrájel je na plátky a osmažil.

Bylo to úplně výborný! A víte co? Zabralo to jen asi půl hodinky...
Tak takovýhle recepty, to já můžu.

Dobrou chuť!

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100