Kabirův dýňový speciál 1 - Zapečené těstoviny

Kabirův dýňový speciál 1 - Zapečené těstoviny

Přátelé, v mrazech je nejlepší držet se na tom nejteplejším místě: U plotny! Proto jsem začal experimentovat s dýní a musím říct, že úspěšně!

Začal jsem zapečenýma těstovinama.
Tenhle recept mě totiž oslovil nejvíc, protože v něm byly dva druhy sýra. Začal jsem zapečenýma těstovinama.
Tenhle recept mě totiž oslovil nejvíc, protože v něm byly dva druhy sýra.

Potřebovat budeme:
jedno balení těstovin
balení čedaru
100 gramů choriza
půl litru mléka
tři vrchovaté lžičky dijonské hořčice
100 gramů strouhaného parmazánu (já jako vždy Gran Moravii)
a bazalku Potřebovat budeme:
jedno balení těstovin
balení čedaru
100 gramů choriza
půl litru mléka
tři vrchovaté lžičky dijonské hořčice
100 gramů strouhaného parmazánu (já jako vždy Gran Moravii)
a bazalku

Nejdřív připravíme dýni - tahle příprava je pro všechny tři recepty, který vám postupně ukážu, stejná, takže to můžete udělat jako já, koupit si jednu obrovskou a připravit si do foroty.
Ta moje dýně se jmenuje Hokkaidó a měla asi kilo a půl. Nejdřív připravíme dýni - tahle příprava je pro všechny tři recepty, který vám postupně ukážu, stejná, takže to můžete udělat jako já, koupit si jednu obrovskou a připravit si do foroty.
Ta moje dýně se jmenuje Hokkaidó a měla asi kilo a půl.

Nejdřív jsem ji rozpůlil a vydlabal.
Musím na dýni prozradit jednu nehezkou, skoro bych řekl eklhaft věc:
Strašně patlá a lepí. Nejdřív jsem ji rozpůlil a vydlabal.
Musím na dýni prozradit jednu nehezkou, skoro bych řekl eklhaft věc:
Strašně patlá a lepí.

Dýni jsem rozkrájel, posolil, pokapal olejem a dal péct na 200 stupňů.
Změkla asi po půl hodince.
Kabirův tip: Neloupejte ji. Syrová slupka je tvrdá jak kámen a ořezat ji je zkouška nervů. Při pečení změkne a pak jde dolů krásně. Dýni jsem rozkrájel, posolil, pokapal olejem a dal péct na 200 stupňů.
Změkla asi po půl hodince.
Kabirův tip: Neloupejte ji. Syrová slupka je tvrdá jak kámen a ořezat ji je zkouška nervů. Při pečení změkne a pak jde dolů krásně.

Upečená dýně. Ááááá...
A dal jsem ji vychladnout. 
To je asi jediný pozitivum tohohle hroznýho mrazu - na okně vám dýně vychladne raz dva. Upečená dýně. Ááááá...
A dal jsem ji vychladnout.
To je asi jediný pozitivum tohohle hroznýho mrazu - na okně vám dýně vychladne raz dva.

Mezitím jsem si dal uvařit těstoviny a začal krájet. Mezitím jsem si dal uvařit těstoviny a začal krájet.

Plátky čedaru podélně napůl a napůl a napůl a pak na takovýhle fidloprčičky.
Jestli máte čedar vcelku, nastrouhejte ho na hrubým struhadle. Plátky čedaru podélně napůl a napůl a napůl a pak na takovýhle fidloprčičky.
Jestli máte čedar vcelku, nastrouhejte ho na hrubým struhadle.

Taky jsem nakrájel na malý kousky chorizo a nasekal dvě hrsti bazalky. Taky jsem nakrájel na malý kousky chorizo a nasekal dvě hrsti bazalky.

Mezitím vychladla dýně. Vzal jsem si jí třetinu, takže asi půl kila, a nakrájel ji na malý kostky. 
Zbytek jsem dal do lednice na jiný recepty. Na příště. Uvidíte. Mezitím vychladla dýně. Vzal jsem si jí třetinu, takže asi půl kila, a nakrájel ji na malý kostky.
Zbytek jsem dal do lednice na jiný recepty. Na příště. Uvidíte.

A teďka: Asi polovinu těch dýňových kostek jsem dal do mixeru, přilil mléko, nasypal jsem tam ten parmazán a přidal dijonskou hořčici. A teďka: Asi polovinu těch dýňových kostek jsem dal do mixeru, přilil mléko, nasypal jsem tam ten parmazán a přidal dijonskou hořčici.

Udělal jsem bz-bz a tohle mi z toho vylezlo. Udělal jsem bz-bz a tohle mi z toho vylezlo.

Pak jsem dal těstoviny do pekáčku, osolil, opepřil, přidal zbylé dýňové kostky, čedar, chorizo a bazalku... Pak jsem dal těstoviny do pekáčku, osolil, opepřil, přidal zbylé dýňové kostky, čedar, chorizo a bazalku...

...pořádně promíchal a zalil tím hentým oným z mixéru. ...pořádně promíchal a zalil tím hentým oným z mixéru.

Pekl jsem to 20 minut na 160 stupňů, přičemž v půlce pečení jsem to promíchal.
Je to fakt dobrota! No prostě dva sýry jsou dva sýry... 
Dobrou chuť :) Pekl jsem to 20 minut na 160 stupňů, přičemž v půlce pečení jsem to promíchal.
Je to fakt dobrota! No prostě dva sýry jsou dva sýry...
Dobrou chuť :)

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100