Kabirův recept na "tu divnou zeleninu"

Kabirův recept na "tu divnou zeleninu"

Lilek a cuketa. Tvrdý oříšek! Sám jsem si s nimi mockrát zaexperimentoval a vždycky mi z toho vyšlo bláto. A pak mi jedna šikovná myšanda, která dlouho žila v Itálii, prozradila báječnej a úplně jednoduchej recept!

Lilek i cuketu nakrájíte na přibližně asi přesně půlcentimetrové plátky. Lilek i cuketu nakrájíte na přibližně asi přesně půlcentimetrové plátky.

Vezmete pánvičku a teď pozor: Nenalejete na ni olej, ale posypete ji solí! Vezmete pánvičku a teď pozor: Nenalejete na ni olej, ale posypete ji solí!

Šoupnete na to plátky lilku a cukety, obracíte, aby se opekly rovnoměrně, a hudráte, že to v porovnání s řízkem trvá hrozně dlouho. Šoupnete na to plátky lilku a cukety, obracíte, aby se opekly rovnoměrně, a hudráte, že to v porovnání s řízkem trvá hrozně dlouho.

Asi za deset minut vám plátky změknou a zezlátnou. Asi za deset minut vám plátky změknou a zezlátnou.

Vrznete je na talíř a zakapete olivovým olejem. Nenaolejuje-li je Julie, naolejujete je vy. A je to hotovo. Teda skoro. Vrznete je na talíř a zakapete olivovým olejem. Nenaolejuje-li je Julie, naolejujete je vy. A je to hotovo. Teda skoro.

Ještě omáčka. Taky žádná kvantová fyzika ;) Ještě omáčka. Taky žádná kvantová fyzika ;)

Do kelímku zakysané smetany vymáčknete jeden stroužek česneku. (Aha, takže poznámka: Není vhodné před prvním rande!) Do kelímku zakysané smetany vymáčknete jeden stroužek česneku. (Aha, takže poznámka: Není vhodné před prvním rande!)

Přidáte půl lžičky soli, půl lžičky moučkového cukru, lžičku citronové šťávy a jestli chcete, aby to chutnalo středomořsky, šoupnete do toho trochu koření - buď Tzatziki, nebo Gyros. Přidáte půl lžičky soli, půl lžičky moučkového cukru, lžičku citronové šťávy a jestli chcete, aby to chutnalo středomořsky, šoupnete do toho trochu koření - buď Tzatziki, nebo Gyros.

...no a pak už to jen vezmete a - sbaštíte! Je to dobrý samotný, je to dobrý jako příloha, je to prostě dobrý! ...no a pak už to jen vezmete a - sbaštíte! Je to dobrý samotný, je to dobrý jako příloha, je to prostě dobrý!

DOBROU CHUŤ!

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100