Kabirův tapiokový pudink

Kabirův tapiokový pudink

Tapiok je vlastně maniok, což je něco úplně jinýho než maniak. Z maniaka pudink neuděláte. Z manioku jo!

Tento recept je velmi ohebný. Tapiokový pudink můžete vařit jako pejsek a kočička, čili dát tam všechno, co máte rádi. Normální mléko, mandlové mléko, jakékoliv ovoce, posypat lentilkama, vrazit do toho jitrnici... no to asi né, každopádně já zkombinoval tohle:
- jeden balíček tapiokových perel (100 g)
- jedna plechovka kokosového mléka 
- jedna krabička malin (125 g)
- jedno Pikao
(jestli Pikao rádi sosáte, tak kupte dvě tuby) Tento recept je velmi ohebný. Tapiokový pudink můžete vařit jako pejsek a kočička, čili dát tam všechno, co máte rádi. Normální mléko, mandlové mléko, jakékoliv ovoce, posypat lentilkama, vrazit do toho jitrnici... no to asi né, každopádně já zkombinoval tohle:
- jeden balíček tapiokových perel (100 g)
- jedna plechovka kokosového mléka
- jedna krabička malin (125 g)
- jedno Pikao
(jestli Pikao rádi sosáte, tak kupte dvě tuby)

Úplně nějdřív se tapiokové perly namočí a nechají nabobtnat.
Na jeden díl perel dáte tři díly vody a necháte to tak hodinku stát. Úplně nějdřív se tapiokové perly namočí a nechají nabobtnat.
Na jeden díl perel dáte tři díly vody a necháte to tak hodinku stát.

Já si mezitím dal stranou pár malin na ozdobu a zbylé jsem hodil do mixéru s jednou lžící cukru. Já si mezitím dal stranou pár malin na ozdobu a zbylé jsem hodil do mixéru s jednou lžící cukru.

A rozbzikal jsem to hodně na jemno. A rozbzikal jsem to hodně na jemno.

Hele, jak nám tapioka hezky nakynula! Takže můžeme začít vařit. Hele, jak nám tapioka hezky nakynula! Takže můžeme začít vařit.

Do hrnce dáme tapioku i s vodou, ve které se namáčela, a přilijeme kokosové mléko. Můžeme trochu přisladit lžící cukru nebo medu. A mícháme, až nám to zhoustne jako... jako... no jako pudink. 
Ne úplně do tuha! ;) Do hrnce dáme tapioku i s vodou, ve které se namáčela, a přilijeme kokosové mléko. Můžeme trochu přisladit lžící cukru nebo medu. A mícháme, až nám to zhoustne jako... jako... no jako pudink.
Ne úplně do tuha! ;)

Já se rozhodl, že si to udělám hezký až umělecký.
Takže jsem dal nejdřív vrstvu pudinku... Já se rozhodl, že si to udělám hezký až umělecký.
Takže jsem dal nejdřív vrstvu pudinku...

...na to vrstvu malinovýho pyré... ...na to vrstvu malinovýho pyré...

...další vrstvu pudinku a nakonec Pikao.
Jíst se to dá prakticky okamžitě, ale můžete to i nechat vychladnout v ledničce. ...další vrstvu pudinku a nakonec Pikao.
Jíst se to dá prakticky okamžitě, ale můžete to i nechat vychladnout v ledničce.

Ještě ozdobit malinou a mátou, a zdravý dezert je na světě!
Tak dobrou chuť :) Ještě ozdobit malinou a mátou, a zdravý dezert je na světě!
Tak dobrou chuť :)

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100