Sushi Kabirovi sluší!

Sushi Kabirovi sluší!

No, řekněme si to na rovinu: Už je to nějaký pátek, co jsem naposledy oblékl zástěru a pustil se do vaření. Takže jsem si řekl, že tentokrát to musí být ve velkolepém stylu! Když máte za kamarádku Štěpánku Bergerovou z karlovarského sdružení Prostor k životu, není žranice ve velkém stylu žádný problém. Štěpánka je labužnice, potrpí si na tu nejlepší kvalitu a nebojí se myší v kuchyni. Prima!

Hele, kde se rozhodla vařit – v Grandhotelu Pupp! Teda vařit... kromě rejže tam bylo všechno sýrový. Ne, oprava - syrový, už blbnu... Hele, kde se rozhodla vařit – v Grandhotelu Pupp! Teda vařit... kromě rejže tam bylo všechno sýrový. Ne, oprava - syrový, už blbnu...

Jéžiš, tam bylo dobrot! Úplně jsem pištěl blahem a pelešil se ve všech těch ingrediencích jak pes v blátě! Jéžiš, tam bylo dobrot! Úplně jsem pištěl blahem a pelešil se ve všech těch ingrediencích jak pes v blátě!

Co se mě týče, nemuseli by s tím už vůbec nic dělat a dalo by se to sežrat tak, jak to je. No ale když jinak nedáte... Co se mě týče, nemuseli by s tím už vůbec nic dělat a dalo by se to sežrat tak, jak to je. No ale když jinak nedáte...

Neodolal jsem a musel jsem strkat čumák do všeho. Málem jsem si pořádně líznul i toho, co jsem považoval za pistáciovou zmrzlinu. V posledním momentě mě zachránil kuchař – samuraj! Neodolal jsem a musel jsem strkat čumák do všeho. Málem jsem si pořádně líznul i toho, co jsem považoval za pistáciovou zmrzlinu. V posledním momentě mě zachránil kuchař – samuraj!

To je on, hrozně se mi líbil. Zjevně se ve všem vyznal, všechno nám ukázal, vysvětlil a prozradil nám i spoustu kuriozit. Třeba že na sushi japonskou rýži neseženete - mají sami málo, tak nevyvážej. Nechávaj si pěstovat v Kalifornii. Taky říkal, že Japonci dlouho nepovažovali lososa za rybu dost kvalitní na sushi, ale svět je ukecal. A známé sushi California se tak jmenuje proto, že ho vynalezli v Kalifornii, a Japonci řekli OUKEJ a zařadili je do repertoáru! Dobrý, ne? Dovedete si představit, že by se někde začala vařit svíčková z kuřete přizdobená jahodovým kompotem, Češi by řekli OUKEJ a začali ji tak vařit taky?? To je on, hrozně se mi líbil. Zjevně se ve všem vyznal, všechno nám ukázal, vysvětlil a prozradil nám i spoustu kuriozit. Třeba že na sushi japonskou rýži neseženete - mají sami málo, tak nevyvážej. Nechávaj si pěstovat v Kalifornii. Taky říkal, že Japonci dlouho nepovažovali lososa za rybu dost kvalitní na sushi, ale svět je ukecal. A známé sushi California se tak jmenuje proto, že ho vynalezli v Kalifornii, a Japonci řekli OUKEJ a zařadili je do repertoáru! Dobrý, ne? Dovedete si představit, že by se někde začala vařit svíčková z kuřete přizdobená jahodovým kompotem, Češi by řekli OUKEJ a začali ji tak vařit taky??

Chtěl jsem být taky samuraj. Chtěl jsem být taky samuraj.

Pak jsme se začali učit, jak správně na to. Koukejte na ten trik – rolovací rohožku si obalíte fólií, protože ta rejže pekelně lepí! Pak jsme se začali učit, jak správně na to. Koukejte na ten trik – rolovací rohožku si obalíte fólií, protože ta rejže pekelně lepí!

No jo, jenže tam se všichni najednou tak rozvášnili, že rolovali, co jim pod ruku přišlo. Unikl jsem jen tak tak! No jo, jenže tam se všichni najednou tak rozvášnili, že rolovali, co jim pod ruku přišlo. Unikl jsem jen tak tak!

Nakonec jsem naštěstí vyvázl jen s řasou na hlavě... I tu jsem sežral. Nakonec jsem naštěstí vyvázl jen s řasou na hlavě... I tu jsem sežral.

Tak jsem radši jenom jedl. Ale ten jejich příbor jsem zvládal špatně. Zaboha jsem nerozeznal, co je nůž a co vidlička... Tak jsem radši jenom jedl. Ale ten jejich příbor jsem zvládal špatně. Zaboha jsem nerozeznal, co je nůž a co vidlička...

Nakonec jsem se vlísal k panu samurajovi a nechal se od něj nakrmit. Vždyť to říkám, je to borec skoroJaponec! Nakonec jsem se vlísal k panu samurajovi a nechal se od něj nakrmit. Vždyť to říkám, je to borec skoroJaponec!

A víte, co bylo nejlepší? Že jsem dostal výslužku! Řekl jsem si o dvojitou, ať se poměje i Ajša :) A víte, co bylo nejlepší? Že jsem dostal výslužku! Řekl jsem si o dvojitou, ať se poměje i Ajša :)

Je to zdravý, je to dobrý a je to zábavný. Zkuste to taky – sushi prostě každému sluší! Óóó, Kabir-san!

Sdílet FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ MailE-mail

Další články z rubriky

Spižírna

V mojí spižírně najdete nejenom inspiraci co na stůl, ale hlavně jak na to. Všechny recepty jsem za vás osobně ochutnal a uvařil - samozřejmě po myším. Takže snad už zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!

WebTop100